SON DAKİKA
Tarih : 2023.02.27 16:40:54

Riga Uluslararası Havalimanı 2050’ye Kadar Sıfır Emisyona Sahip Olacak

Riga Uluslararası Havalimanı (RIX), iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele etmek ve aynı zamanda Avrupa Birliği'nin gelecekte CO2 emisyonlarını azaltmaya yönelik önemli çabalarını ele almak amacıyla 2050 yılına kadar karbon nötr olma planını hayata geçirdi.

Havalimanı Emisyonlarının Azaltılması "Net Sıfır 2050 Yol Haritası", yalnızca havalimanının kendisi tarafından değil, aynı zamanda ortak havayolları tarafından alınan bir dizi eylemine ortak eden yetkililer yaptıkları açıklama ile kamoyuna duyurdu.

Havalimanı yönetim kurulu  "elektrik, ısıtma ve yakıt tüketiminin yüksek düzeyde karbondioksit emisyonuna katkıda bulunan ana unsurlar olduğunu belirterek "Aldığımız bu kararla plan, 2050 yılına kadar bunları mümkün olduğunca azaltmak, tercihen sıfıra indirmektir. Bu emisyonlarla mücadele etmek için havalimanı bir güneş paneli parkı inşa etmeyi ve yalnızca yenilenebilir enerji kaynaklarına geçmeyi planlıyor. Bu kaynaklar, havalimanının çalışır durumda kalması için gereken tüm ısı ve elektriği üretecek. Diğer bir adım ise alternatif yakıtlara geçmek ve tüm aydınlatmayı verimli LED ışıklarla değiştirmek" açıklamasını yaptı.

Yazarlar