SON DAKİKA
Tarih : 2022.05.26 14:51:10

Rize-Artvin’e Uçak Bileti Aramaları Yüzde 350 Arttı

14 Mayıs tarihinde hizmete açılan Rize-Artvin Havalimanı, yoğun bir haftayı geride bıraktı. Enuygun.com'un havaalanı özelinde elde ettiği verilere göre ilk hafta bölgeye uçak bileti aramaları yüzde 350 oranında artış gösterdi. Verilere göre, ilk hafta Rize-Artvin Havalimanı'ndan yurtiçi uçak bileti alan kişilerin en fazla uçtuğu destinasyon İstanbul oldu.

ZAMAN KAYBI BİTTİ

İstanbul'u Ankara, İzmir, Antalya ve Bodrum takip etti. Havalimanından yurtdışı uçak bileti alan alan yolcuların en fazla tercih etti destinasyonlar ise; Bakü, Kişinev, Lefkoşa ve Stuttgart oldu. Henüz bir hafta geçmesine rağmen ilgiden memun olduklarını belirten Enuygun Ticaret Direktörü Orkun Özkan, "Rize ve Artvin'e uçakla seyahat etmek isteyen yolcular, geçmişte Trabzon Havalimanı'na gitmek durumundaydı. Yeni havalimanıyla yolcuların zaman kaybını da en aza indirmiş oldu" dedi.

1 HAFTADA 8750 YOLCU

Açıldığı ilk günden itibaren yoğun ilgi gören ve Türkiye'de deniz üzerine yapılmış ikinci havalimanı olma ayrıcalığına sahip Rize-Artvin Havalimanı, ilk hafta 8750 yolcuyu ağırladı.

Yazarlar