SON DAKİKA
Tarih : 2020.09.04 16:13:02

Rolls- Royce Yeni Çözümler Duyurdu

Rolls-Royce, yapay zekanın etik kullanımı konusunda, toplumun teknolojiye olan güvenini artırmaya yardımcı olabilecek iki yeni çözümünü duyurdu. Yeni tanıtılan bu çözümler sayesinde Rolls-Royce, endüstri 5.0 olarak da bilinen yeni sanayileşme dönemine geçişi hızlandırmaya yardımcı olabilecek. Rolls-Royce’un tanıttığı çözümlerden ilki yapay zeka etik çerçevesi. Bu çözüm sayesinde firmalar, uygulamalarında yapay zeka kullanma kararının etik olup olmadığını belirleyebilecekler.

Bu çözüm, yapay zeka kullanım etiğinin teorinin ötesinde ilk defa pratik uygulamaya geçişini de temsil ediyor. Tanıtılan ikinci çözüm ise, adım adım yürütülen süreci ile yapay zeka algoritma sonuçlarının güvenilirliğini temin etmesi. Yeni çözümler kapsamında tanıtılan beş katmanlı kontrol sistemi, sürekli değişen algoritmalara değil, bu algoritmaların çıktılarına odaklanıyor. Bu kontrol sistemi algoritma çıktı sonuçlarını sürekli takip ederek güvenilir olmalarını sağlıyor.

ETİK YAPAY ZEKA UYGULAMALARINA GEÇİŞ YAPILABİLECEK

Rolls-Royce CEO'su Warren East, London Tech Week'in Yapay Zeka Zirvesi'ndeki açılış konuşmasında konu ile ilgili şunları söyledi: "Araştırma sonuçlarımızı yayınlayarak, yapay zeka etiği hakkındaki kavramların tartışıldığı bir dönemi kapatmayı planlıyoruz. Araştırma sonuçlarımız sayesinde yapay zeka uygulamalarını etik bir şekilde kullanabileceğiz” East ayrıca, “Şu anda yapay zekaya yönelik güven ortamının oluşturulamaması için pratikte hiçbir neden yok. Toplumun güveni olmadan yapay zekanın sunduğu olanaklardan tamamıyla faydalanmak mümkün değil.

Bu güven ortamı sağlanabilirse, hayatlarımızın ve işimizin bir parçası olarak yapay zeka günlük hayatımızda kolaylıkla kendine bir yer edinebilir” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Rolls-Royce olarak iş birliğine dayalı yeniliklere her zaman açığız. Dünyamızın daha iyi bir yer haline gelmesine yardımcı olabilmek için çalışmalarımızı ayrıntılı olarak paylaşacağız. Ayrıca bu süreci paydaşlarımız, müşterilerimiz, meslektaşlarımız ve teknoloji liderleriyle tartışmaya devam edeceğiz"

Yazarlar