SON DAKİKA
Tarih : 2021.09.07 15:35:32

Rus-Çin Ortak Tasarımı Uçağın Üretimi Başladı

Rus ve Çinli mühendisler tarafından tasarlanan ilk jet uçağının üretiminin Çin’de başlatıldığı bildirildi. Rus ve Çinli mühendisler tarafından tasarlanan ilk jet uçağının üretiminin Çin’de başlatıldığı bildirildi. Geniş gövdeli yolcu uçağı C929’un, Boeing’in 787 Dreamliner’ına rakip olması bekleniyor.

Haber ilk olarak Çin Komünist Partisi Şanghay Komitesi’nin resmi gazetesi Jiefang Daily tarafından bildirildi.Bu yılın başlarında, Commercial Aircraft Corporation of China (COMAC) genel mühendisi Yang Zhigang, uzun menzilli, geniş gövdeli uçağın üretiminin 2021’de başlayacağını söylemişti. İki ülke arasında bir ortak girişim olan China-Russia Commercial Aircraft International Corporation (CRAIC), Airbus ve Boeing ikilisiyle rekabet edecek bir jet uçağı üretme ve global piyasadan en az % 10 pay alma hedefiyle 2017 yılında başlatıldı.

Prototip, Kasım 2018’de Çin’in kıyı kenti Zhuhai’de Çin’in en büyük hava gösterisinin açılışında ortaya çıktı. Yeni jetin ilk uçuşunu 2023’te yapması bekleniyor.

Yazarlar