SON DAKİKA
Tarih : 2018.09.18 10:46:24

Rus Uçağı Radardan Kayboldu

Rusya Savunma Bakanlığı, İl-20 model Rus askeri uçağının Akdeniz üzerinde radardan kaybolduğunu duyurdu. Uçağı Fransa'nın vurduğu iddia edilmişti. Fransız askeri yetkili Reuters'e olayla bağlantıları olmadığını belirtti. Kayıp uçakla ilgili aktif hale getirilen rejime ait hava savunma sisteminin, Rus uçağını füze olarak algıladığı ve etkisiz hale getirmek için vurduğu da iddialar arasında.
Rusya Savunma Bakanlığı, içinde 14 asker bulunan İl-20 model Rus askeri uçağının Akdeniz üzerinde radardan çıktığını bildirerek, "Uçak, İsrail'e ait 4 F-16 uçağının Lazkiye saldırısı sırasında kayboldu" açıklamasını yaptı.
 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, içinde 14 asker bulunan Rus İl-20 askeri uçağının, Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim üssüne dönüşü sırasında Akdeniz üzerinde radardan çıktığı bildirildi.
 
İSRAİL VE FRANSA SALDIRIRKEN KAYBOLDU
 
Uçağın, İsrail'e ait dört F-16 savaş uçağının Suriye'nin Lazkiye kentine gerçekleştirdiği saldırı sırasında kaybolduğu belirtilen açıklamada, Akdeniz'de bulunan Fransa'ya ait bir fırkateynden bölgeye yönelik füze saldırısı yapıldığının da tespit edildiği öne sürüldü.
 
Açıklamada, söz konusu uçaktaki Rus askerlerinin akıbetine ilişkin henüz herhangi bir bilgiye ulaşılamadığı bilgisi de paylaşıldı.
 
FRANSA'DAN YANIT
 
 
Reuters'e konuşan Fransız askeri kaynak Rus uçağının kaybolmasında Fransa'nın hiçbir bağlantısı olmadığını ifade etti.
 
REJİM GÜÇLERİ YANLIŞLIKLA DÜŞÜRDÜ İDDİASI
 
Kayıp Rus uçağı ile ilgili dikkat çeken bir iddia ise Rus uçağının yanlışlıkla düşürüldüğüne yönelik oldu. İddiaya göre; saldırıların ardından aktif hale getirilen rejime ait hava savunma sisteminin, Rus uçağını füze olarak algıladığı ve etkisiz hale getirmek için vurdu. Herkesin dikkatini çeken gelişmelerin ardından Rusya yönetiminin gün içerisinde uçağın akıbeti ve ortaya atılan iddiaları cevaplaması bekleniyor.

Yazarlar