SON DAKİKA
Tarih : 2021.09.14 14:57:21

Rusya 4 Ülkeye Daha Uçuş Başlatıyor

Koronavirüs şartlarındaki gelişmelere bağlı olarak Rusya dört ülkeye daha uçuşlara yeniden başlanması kararı aldı. Hükümetin Telegram kanalında yayınlanan ilk bilgiye göre, Rusya 21 Eylül’den itibaren İspanya, Irak, Kenya ve Slovakya’yı da “beyaz listeye” ekleyecek.

Hükümetin web sitesinde uçuşların “karşılıklı olarak” yeniden başlatılacağına dair bir mesaj duyuruldu. Moskova ve Madrid’in yanı sıra Moskova ve Barselona arasındaki uçuşlar haftada 4 kez gerçekleştirilecek. Ayrıca yolcu uçakları haftada iki kez Moskova’dan Malaga ve Alicante’ye uçacak. Irak da uçuşlara açılıyor. Moskova – Bağdat hattında haftada iki sefer olacak, Aynı frekansta Moskova’dan Kenya’nın başkenti Nairobi’ye uçak seferleri yapılacak.

AB ülkesi Slovakya’nın başkenti Bratislava’ya uçuşlar Moskova’dan (haftada 4 kez) ve St. Petersburg’dan (haftada 2 kez) gerçekleşecek. Hava sahası açılmasına rağmen Rusya’dan gelen turistler için İspanya ve Slovakya’ya girişler şu anda kapalı. Rusya 21 Eylül’den itibaren Pskov, Magadan, Murmansk ve Çita uluslararası havaalanlarından Türkiye ve Mısır’a uçuşlara da yeniden başlayacak.

Yazarlar