SON DAKİKA
Tarih : 2021.06.25 02:13:01

Rusya Açıldı Fiyatlar Konuşuluyor

Rusya’nın 15 Nisanda Türkiye’ye koyduğu uçuş yasağı kalktı. 22 Haziran Salı gününden beri günde onlarca uçak iniyor. Şimdi otelciler ile tur operatörleri fiyatları konuşmaya başladı. Uçuş yasağının olduğu dönemde dibe vuran fiyatlar yasağın kalkmasından sonra nasıl değişecek.

Tur operatörleri şu anda gelenlerin büyük bölümünün o dönemki fiyatlarla yapılmış, yasak gelmesi üzerine iptal etmeyip ertelenen rezervasyonlar olduğunu dolayısıyla yeni talep artrışından yola çıkarak fiyat artırıp değiştirmenin söz konusu olmadığını söylerken otelciler de ertelenen rezervasyonların kendilerine bildirilmediği için şimdiki satışların hangisinin eski hangisinn yeni olduğunu bilemediklerini söylüyor.

Konuyla ilgili tartışmalar üzerine Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) bir açıklama yaptı. ATOR açıklamasında uçuşların açılmasıyla birlikte Türkiye paket tur fiyatlarında yüzde 20 artış olduğuna ilişkin çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilere, ”Bu bilgilerin piyasada fiilen meydana gelen süreçleri tam olarak.

Bu arada otelciler ve tur operatörlerinin fiyatlarda düzenlemeler olabileceğini, bunun ertelenmiş rezervasyonlar da dikkate alınarak yapılacağını söylüyor. Tur operatörleri yasağın kalkmasından onra görülen hareketin daha önce yapılmış sastıilan dikkate alınarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtiyor..

 

Yazarlar