SON DAKİKA
Tarih : 2019.04.05 13:51:55

Rusya Uçak Biletleri Satışlarında % 51 Artış

Uçak bileti, otel ve araç kiralama portalı Skyscanner.com portalı, 150’den fazla ülkeden uçak bileti rezervasyonlarını analiz etti. Uçak bileti, otel ve araç kiralama portalı Skyscanner, Çin, Türkiye ve Letonyalıların 2019 yılında Rusya’ya en fazla uçak bileti satın alan ülkeler olduğunu açıkladı.

ÇİN’DE % 56 ARTIŞ

Buna göre Rusya’ya seyahat etmek için en fazla bilet alan Çinliler oldu. Bu yılın ilk 3 ayında bilet alan Çinlilerin sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 56 arttı.

TÜRKİYE İKİNCİ SIRADA

Öte yandan Türkiye’den Rusya’ya bilet satışları 2019’un ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51, Letonya’dan ise yüzde 46 artış gösterdi. Haberrus’un aktardığı araştırma sonuçlarına göre artışın gözlemlendiği diğer ülkeler ise yüzde 36 ile Güney Kore ve yüzde 35 ile Kıbrıs oldu. Rusya’ya bilet satışlarının arttığı ilk 10 ülke sırasıyla Tayland, Ukrayna, İsrail, Belarus ve Hollanda olarak gerçekleşti.

RUSYA’NIN EN GÖZDE ŞEHİRLERİ

Rusya’ya gelen yabancı turistler en fazla Moskova, Vladivostok, St. Petersburg, Irkutsk ve Soçi şehirlerini ziyaret etmeyi planlıyor.

Yazarlar