SON DAKİKA
Tarih : 2019.01.09 14:45:22

Rusya’da Uçak Bileti Fiyatlarındaki Artış Türkiye’yi de Etkileyecek

Bilet fiyatlarını dış hatlarda yüzde 25, iç hatlarda yüzde 5 ile yüzde 21 oranında artacak. Artışın Ruble'nin yabancı para birimleri karşısında değer yitirmesinden kaynaklandığı bildirilen fiyat artışı Türkiye paket tur fiyatlarını da yansıyacak.Rusya’da iç ve dış hatlarda uçak bilet fiyatları artacak. Artış Türkiye paket turlarına da yansıyacak. 

İzvestiya Gazetesi'nin haberine göre, zam oranı dış hat uçuşlarında yüzde 25, iç hat uçuşlarında ise yüzde 5 - 21 arasında olacak. Zammın nedeni olarak rubledeki istikrarsızlığın yanı sıra uçak yakıtı fiyatındaki artış gösteriliyor. Uçak bileti rezervasyon portalı Tutu.ru verilerine göre, bilet fiyatları ortalama 15 bin 700 rubleye kadar yükselecek.

Ülke içi destinasyonlarda en büyük artış Moskova'dan güneydeki şehirlere gerçekleşen uçuşlarda bekleniyor. Örneğin Moskova - Krasnodar uçuşunun maliyeti yüzde 19 artacak. Rus basını Kasım ayında Rusya'dan Türkiye'ye turların yüzde 30 pahalanabileceğini yazmıştı. Paket tur fiyatlarındaki artışa gerekçe olarak Türk otellerinin talep ettiği ücretin yükselmesi gösterilmişti.

Yazarlar