SON DAKİKA
Tarih : 2021.11.10 13:30:59

Rusya’da Uçak ve Trenlerde de QR Koduna Geçilmesi Gündemde

Salgın önlemlerinin sıkılaştırıldığı Rusya’da QR kodu (kare kod) uygulaması yaygınlaşmaya devam ediyor. Rus medyasında ismi açıklanmayan bürokratlara dayandırılan haberde, uçak ve tren gibi toplu taşıma araçlarında da QR kodu uygulamasına geçilmesinin teklif edildiği belirtildi.

Konuyla ilgili federal birimlerin yetkililerinin önerilerinin incelendiği, salgındaki gidişatın daha kötü hal alması durumunda bu önleme başvurulabileceği yazıldı. Uygulamanın ilk olarak uçaklarda, Noel tatilinin ardından başlayabileceği belirtilen haberde, trenlerde de QR koduna geçilmesi yönünde görüşmelerin sürdüğü aktarıldı. Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Dmitri Peskov daha önce yaptığı açıklamada, uçak ve trenlerde QR koduna geçilmesi ihtimalinin Kremlin’de görüşülmediğini söylemişti.

Peskov, bu yöndeki bir kararın hüküme tarafından alınabileceğini belirtmişti. Öte yandan St. Petersburg'da koronavirüs karşı aşılanması zorunlu kişilerin listesi genişletildi. Buna göre artık 60 yaşın üzerindeki tüm vatandaşlar ve ayrıca kronik hastalıkları olan kişiler aşı olmak zorunda

Yazarlar