SON DAKİKA
Tarih : 2021.02.08 02:20:40

Rusya’dan 15 Noktaya Daha Uçuş İzni Çıktı

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı (Rosaviatsia), 15 destinasyon için hava yolu şirketlerine charter ve tarifeli uçuş izni verdi. Uçuş izni verilen destinasyonlar Avrupa, Orta Doğu, Asya ve Karayipler’de yer alıyor. Bu 15 destinasyondan 13’üne tarifeli, 2’sine ise charter uçuş izni verildi. Verilen izinlere göre Rus taşıyıcılar Rusya’nın 10 noktasından Kazakistan’a, 13 noktasından da Kırgızistan’a uçuş yapabilecek. Uçuş sayısı bakımında lider ise Kırgızistan oldu.

Pegas’ın hava yolu Nordwind Airlines Yunanistan, Bali, Kamboçya, Sanya (Hainan, Çin), Ankara, Kamboçya ve Mısır’a uçuş yapmak için izin alırken, Coral’ın hava yolu şirketi Royal Flight, BAE-Şarika, Ürdün-Akabe’ye uçabilecek. Aeroflot 7 havalimanından Tunus’a ve Türkiye’de de Dalaman ve Bodrum’a uçuş izni aldı. Rossiya ise BAE-Dubai’ye uçabilecek. Öte taraftan Azur Air ve Royal Flight İspanya’ya haftalık 22 uçuş yapma hakkı elde etti.

Royal Flight ayrıca, Kanarya Adaları’na da uçuş izni aldı. Azur Air ile Royal Flight’ın Moskova ve bölgelerden Barselona ve Mayorka’ya uçmayı planladığı kaydedildi. Royal Flight ayrıca, Dominik Cumhuriyeti’ne de uçma hakkı elde etti.

Yazarlar