SON DAKİKA
Tarih : 2021.08.09 16:45:04

Rusya’dan Mısır’a Charter Seferleri Başladı

Rus turistler için Türkiye’nin rakibi olarak gösterilen Mısır ile charter seferleri başladı. Rus yolcu uçağının düşürülmesinden 6 yıl sonra başlayan charter seferler, Moskova ile Mısır’ın tatil bölgeleri arasında haftada 7 sefer olarak düzenlenecek.

EgyptAir havayolu şirketi, Rusya’nın başkenti Moskova ile Mısır’ın tatil bölgeleri olan Hurgada ve Şarm el Şeyh arasında haftada 7 sefer düzenlemeye başlayacağını duyurdu. Hurgada’ya haftada dört, Şarm el Şeyh’e ise haftada üç uçuş düzenlenecek. Mısır, Rus turistler için Türkiye’ye alternatif yada rakip olabilir mi? Rusya’daki turizm sektörünün temsilcileri, charter uçuşlarının yeniden başlatılmasıyla birlikte Mısır’daki tatil beldelerinin Türkiye’ye alternatif olabileceğini söylüyor. Bu yönde haberlerin duyulmasının ardından çok sayıda Türkiye’ye tur satan çok sayıda acente tatil tur paketlerinde indirime gittiği, Rusya’dan çıkışlı tatillerde en ucuz ülkenin Türkiye turları olduğu haberleri basına yansımıştı.

Rusya’da Mısır’a yönelik tur satışlarının son günerde charter uçuşların başlamasıyla rekor seviyede arttığı da gelen haberler arasında. Bazı turizm acentesi yetkililerine göre Mısır, Rusların en çok tercih ettiği ülkeler arasında ikinci sıraya yükselebilir. Havaların soğumasıyla birlikte Türkiye’ye olan talebin azalacağı göz önüne alındığında, kış ayları da dahil olmak üzere Rus turistin en çok tercih edeceği ülkelerin başında ilk sıralarda gelmesi de bekleniyor. Mısır’daki tatil beldelerine uçuşlar Rus uçağının Kasım 2015’te Sina Yarımadası’da düşmesinin ardından askıya alınmıştı. Şarm el Şeyh’ten ayrıldıktan sonra düşen uçağa IŞİD bağlantılı teröristlerce bomba yerleştirildiği ortaya çıkmıştı.

Olayda uçaktaki 226 kişi de hayatını kaybetmişti. Bu olayın ardından iki ülke arasındaki uçuşlar Kahire’ye düzenli uçuşlar Nisan 2018’de yeniden başlatılmıştı. Mısır’daki tatil beldeleri Rusya’dan charter uçuşlarına kapalı olmasına rağmen Rus turistleri Kahire aktarmalı olarak Şarm el Şeyh ve Hurgada turları ile ağırlıyordu. Rusya 9 Ağustos itibarıyla Mısır’ın tatil beldelerine direk charter uçuşları yeniden başlattı.

Yazarlar