SON DAKİKA
Tarih : 2022.06.19 00:20:21

Ryanair Kabin Ekibi 24, 25 ve 26 Haziran’da Grev Yapacağını Duyurdu

Belçika merkezli Ryanair kabin ekibinin önümüzdeki haftanın sonunda 24 Cuma, 25 Cumartesi ve 26 Haziran Pazar günü üç gün grev yapacağını duyurdu. İrlandalı düşük maliyetli havayolu, bu Cuma günü Belçika sendikalarına nihai bir yazılı teklif göndermişti.

Ancak CNE sendikasından Didier Lebbe, özellikle herkes için asgari ücreti garanti eden Belçika iş yasasıyla ilgili olarak, işçilerin taleplerini hala karşılamadığını söyledi. Belçika merkezli kabin ekibi, bu nedenle, Nisan ayında düzenlenen ve Ryanair'in hizmet verdiği iki Belçika havaalanında yaklaşık 300 uçuşun iptaline neden olan harekete benzer şekilde, önümüzdeki haftanın sonunda üç günlük bir greve daha karar verdi.

Brussels Airlines pilotları ve kabin ekibi tarafından açıklanan grevden bir gün sonra başlayacak. Ryanair'in İspanyol ve Portekizli uçuş görevlileri de aynı dönemde Temmuz başına kadar altı gün grev yapacak. İtalya'da ise 25 Haziran'da olacak. Fransız hostes ve hostesler grev yapıp yapmayacaklarına kısa süre içinde karar verecekler.

Yazarlar