SON DAKİKA
Tarih : 2018.10.23 10:15:21

Ryanair Uçağında Irkçı Saldırıya Soruşturma

Barcelona'dan Londra'ya uçan Ryanair uçağında bir kişi 77 yaşındaki siyah bir kadına ırkçı ifadelerle tacizde bulundu. Kadının yanından kaldırılmasını isteyen beyaz yolcunun ırkçı saldırıları başka bir yolcu tarafından kameraya kaydedilirken, İngiltere polisi de olayla ilgili soruşturma başlattı.
 
Barcelona'dan Londra'ya uçan Ryanair uçağında bir kişi 77 yaşındaki siyah bir kadına ırkçı ifadelerle tacizde bulundu. Kadının yanından kaldırılmasını isteyen beyaz yolcunun ırkçı saldırıları David Lawrence adlı başka bir yolcu tarafından kameraya kaydedilirken, İngiltere polisi de olayla ilgili soruşturma başlattı.
 
Lawrence'ın çektiği videoda beyaz bir yolcu koridor tarafında oturan bir kadının başka yere oturmasını istiyor. Kadının "Sen kim oluyorsun da böyle bir talepte bulunuyorsun" itirazına "Benimle s...min yabancı diliyle konuşma seni çirkin inek" diyerek karşılık veriyor.
 
Arka koltuktaki bir yolcunun "Yeter artık" demesi üzerine de "Bu siyah p.ç yanımdan kalkana kadar devam edeceğim" dedi.
 
Kadın yolcunun kızı Huffington Post'a yaptığı açıklamada "Babamı kaybedeli bir yıl oldu. Bu onların evliliğinin 50. yıl dönümüydü. Uzun süredir depresyondaydı. Bu yüzden bu seyahatin ona iyi geleceğini düşünmüştüm" dedi.
 
Adamın, annesinin yan koltuğa oturmasına 'siyah olduğu' için karşı çıktığını belirtip, "Annemin artriti olduğu için yerinen kalkıp adama yol vermesi biraz uzun sürdü, olay bunun üzerine başladı. Annem yıkıldı." dedi.

 

Yazarlar