SON DAKİKA
Tarih : 2019.11.07 15:13:03

Ryanair’da Boeing 737 NG’yi Karaya Çekti

Qantas'ın ardından ucuz uçuşlarıyla tanınan İrlandalı havayolu şirketi Ryanair'in de kanatları gövdeye bağlayan noktalarda tespit ettiği çatlaklar sebebiyle üç Boeing 737 NG'yi yere indirdiği ortaya çıktı. Boeing tarafından üretilen 50 737 NG çatlakların tespit edilmesinin ardından "acil" olarak yere indirilmişti.

Qantas ve Southwest gibi havayolu şirketleri yere indirilen uçakların sayısını resmi olarak açıklarken, Ryanair bu konuyla ilgili bir açıklama yapmamıştı. The Guardian'ın yaptığı araştırma, çatlaklar sebebiyle üç uçağın kullanımının durdurulduğunu ortaya çıkardı. Yere indirilen üç uçağın da 15 yıldan fazladır kullanımda olduğu bildirildi. T24'e konuşan Hürriyet gazetesi havacılık yazarı Uğur Cebeci, 737 NG'lerdeki çatlakların "çok hayati, olağanüstü tehlikeli bir durum" olmadığını söylemişti.

THY içinden kaynaklar T24'e yaptıkları açıklamalarda filodaki uçakların incelenmeye başladığını ve şu anda kadar bir uçakta çatlak edildiğini söylemişti. Seferdeki uçaklar geldikçe kontrollerin devam ettiğini kaydeden bir pilot, bu uçakların uçuştan çekilip çekilmediği sorusuna ise pilotların bunu takip etme şansı olmadığı cevabını vermişti.

Yazarlar