SON DAKİKA
Tarih : 2021.06.18 14:06:15

SAF, Fransa’daki EMS Misyonları İçin Üç H145 Siparişi Daha Verdi

SAF Group, Fransa'da acil tıbbi hizmetler (EMS) için ek olarak üç adet beş palli (pervane kollu) H145 helikopter siparişi verdi. Operasyonlarda kullanılacak bu üç helikopter Grenoble, Valence ve Montpellier'de konuşlandırılacak. SAF tarafından 2018 ve 2020'de sipariş edilen ve yakın zamanda teslim edilen H145 helikopterinin ilki Belçika'daki EMS misyonları için konuşlandırılacak.

SAF CEO'su Tristan Serretta: “Fransa ve Belçika'da yalnızca on iki ayda altı yeni H145 devreye sokarak, bize güvenen ve sayıları giderek artan EMS hizmetlerinin kapasitesini artırma stratejimizi gerçekleştirmiş olduk. Konumlandırmamızdaki bu artış, bu başarılı helikopterin performans seviyesi ve çok yönlülüğü ile mümkün olmaktadır. SAF, acil servis hizmetleriyle birlikte, doğru performansa ve doğru maliyete sahip olmanın hayat kurtarmada kilit noktası olduğunu göstermektedir.” dedi. Airbus Helicopters CEO'su Bruno Even şunları söyledi: “SAF'ın Airbus Helicopters'e olan güvenini bir kez daha göstermesinden dolayı çok memnunuz. Bu yeni sözleşme, iki şirketin arasında yirmi yılı aşkın süredir devam eden kalıcı ortaklığın altını çiziyor. H145, sınıfının en büyük kabini ve rakipsiz taşıma kapasitesi ile EMS için ideal bir platformdur ve en zorlu görevleri üstlenebilmektedir. Beş palli H145'in Fransa'da ivme kazanmasından ve ülkedeki EMS filosunun modernizasyonunda önemli bir rol oynamasından dolayı mutluyuz." dedi.

Fransa ve Avrupa'da EMS'nin en önemli aktörlerinden biri olan Fransız şirketi SAF halihazırda 55 Airbus helikopteri işletiyor. SAF'ın filosunda bir Super Puma, H135 ve H125’ler bulunuyor. H145 ise EMS misyonları için artırılmış yetenekler sağlıyor. Airbus'ın en çok satan H145 hafif çift motorlu helikopterinin yeni versiyonu Mart ayında Atlanta'da düzenlenen Heli-Expo 2019'da görücüye çıktı. Bu son versiyon, çok amaçlı H145'e yenilikçi beş palli rotor ekleyerek helikopterin faydalı yükünü 150 kg artırıyor.

Yeni rulmansız ana rotor tasarımının sadeliği, hem yolcular hem de mürettebat için sürüş konforunu artırırken, bakım operasyonlarını kolaylaştıracak ve H145'in standart servis verilebilirliğini ve güvenilirliğini daha da artıracaktır. Bugün Airbus, dünya çapında 6 milyondan fazla uçuş saati gerçekleştirmiş 1.470’ün üzerinde H145 Ailesi helikopterine sahip. Yalnızca EMS için, dünya çapında hava kurtarma misyonlarını yürüten 470'den fazla H145 ailesi helikopteri bulunuyor.

Yazarlar