SON DAKİKA
Tarih : 2021.06.26 02:42:18

SIA Grup Karbon Azaltma Programını Başlattı

Singapur Hava Yolları (SIA) Grubu bugün, yolcu ve kargo hava yollarındaki müşterilerin özel mikro siteler aracılığıyla kendi karbon emisyonlarını dengelemelerini sağlayacak gönüllü bir karbon azaltma programı başlattı. Singapur Hava Yolları ve Scoot müşterileri, bir uçuştan önce veya sonra herhangi bir zamanda ilgili hava yolunun mikro sitelerinde karbon emisyonlarını bugün itibari ile dengeleyebilecekler. SIA ve Scoot, bu müşterilerin bu programın başlangıcından itibaren ilk altı ay boyunca satın aldıkları azaltımlarla da eşleşecek.

SIA Kargo müşterileri, Temmuz 2021'in sonlarında kullanıma sunulacak özel bir mikro site aracılığıyla emisyonlarını azaltabilecek. Kurumsal müşteriler programa 2021'in dördüncü çeyreğinden itibaren katılabilecekler. Gönüllü karbon azaltma programı, SIA müşterilerinin 2021'in dördüncü çeyreğinden itibaren karbon emisyonlarını dengelemek için KrisFlyer millerini ve HighFlyer puanlarını kullanmalarına izin vermek için daha da geliştirilecektir. Azaltmalar, Avustralya merkezli Tasman Environmental Markets (TEM) tarafından geliştirilen BlueHalo® dijital çözümü aracılığıyla sağlanacak. Bu, müşterilerin yolculuklarıyla ilişkili emisyonları anında hesaplamasına ve dengelemesine olanak tanıyacak.

SIA Grubu tarafından seçilen yüksek kaliteli karbon denkleştirme projelerinin topluluklar ve çevre üzerinde kanıtlanmış ve ölçülebilir bir etkisi vardır. SIA Group müşterilerinin katkıları Endonezya'daki ormanların korunmasına, Hindistan'daki yenilenebilir güneş enerjisi projelerinin desteklenmesine ve Nepal'deki kırsal ailelere verimli, temiz yanan ocaklar sağlanmasına yardımcı olacaktır. Daha fazla ayrıntı Ek A'da mevcuttur. Singapur Hava Yolları Kurumsal Planlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Lee Wen Fen şunları söyledi: “SIA Group'un gönüllü karbon denkleştirme programı sayesinde, müşterilerimiz artık insanlara ve gezegene net faydalar sağlayan akredite projeler aracılığıyla emisyonlarını dengeleme fırsatına sahipler. Aynı ölçüde azaltıma giderek yolcularımızı karbon nötr uçmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Program, Grubumuzun sürdürülebilirlik çabalarımızı destekleme taahhüdünü destekliyor ve Covid-19 pandemisinin etkisinden kurtulurken hava yolu endüstrisindeki liderlik konumumuzu pekiştiriyor.”

TEM CEO’su Peter Castellas şunları söyledi: “SIA, karbon emisyonlarını azaltma ve hava yolculuğunun çevresel etkileriyle mücadele etme çabalarında kararlıdır. Müşterileri, emisyonlarını dengeleyerek iklim değişikliği konusunda harekete geçmeye teşvik etmek, seyahate geri dönme şeklimiz açısından bir zorunluluktur. İnsanlar ve gezegen üzerinde güçlü bir pozitif etki yaratmak için güçlü bir küresel hava yolu ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz.”

Yazarlar