SON DAKİKA
Tarih : 2021.05.24 16:09:50

SIA’dan Net Sıfır Karbon Emisyonu Elde Etme Taahhüdü

Singapur Hava Yolları (SIA) Grubu bugün, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu elde etme taahhüdünü açıklayarak, operasyonları genelinde karbonsuzlaştırma ve çevresel sürdürülebilirlik için uzun süredir devam eden stratejisini güçlendirdi.

Grubun hava yolları, Singapur Hava Yolları, Scoot ve SIA Cargo, bu amaca ulaşmak için birden çok yöntem kullanacak. Bunlar arasında yeni nesil uçaklara yatırım yapmak, daha yüksek operasyonel verimlilik elde etmek, sürdürülebilir havacılık yakıtları gibi düşük karbon teknolojisini benimsemek ve yüksek kaliteli karbon dengelemeleri için kaynak sağlamak yer alıyor. SIA Grubu, Covid-19 salgını sırasında bile sürdürülebilirlik hedeflerini desteklemek için çok sayıda proje yürütmüştür. Örneğin Grup, Singapur'daki tüm ofis binalarına güneş panellerinin kurulumunu tamamladı.

Bu, elektrik talebinin yüzde 18'ine kadar olan veya bir yıl boyunca Singapur'da yaklaşık 2.300 dört odalı daireye enerji sağlayacak kadar yenilenebilir enerji üretir. 2020'de SIA, müşteriler için daha fazla yiyecek seçeneği sunan yeni bir bölgesel Economy Class yemek konseptini uygulamaya koydu. Sürdürülebilir kağıt ambalaj ve bambu çatal bıçak takımı içeren sofra takımları, kabindeki tek kullanımlık plastik miktarını azaltıyor. Bu ambalajın ağırlığı yüzde 50 daha azdır ve yakıt tüketiminin azaltılmasına yardımcı olur. Sofra takımlarından yiyecek atıklarına kadar her şey, fosil yakıtların ve kömürün yerini alabilecek atık kaynaklı enerji peletlerine dönüştürülmek üzere bir eko-çürütücüye gönder ilecek.

Singapur Hava Yolları CEO’su Goh Choon Phong şunları söyledi: “Covid-19 salgını sürecinde bile sürdürülebilirlik hedeflerimize odaklandık. Bunun hem müşterilerimiz hem de personelimiz için giderek daha önemli hale geldiğini biliyoruz. Bugün net sıfır emisyona ulaşma taahhüdümüzle, SIA Group’un bu konudaki lider konumunu güçlendiriyor ve çevre üzerindeki etkimizi ortadan kaldırmanın yollarını bulma konusundaki kararlılığımızı güçlendiriyoruz.

Yazarlar