SON DAKİKA
Tarih : 2020.03.18 12:28:08

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Kırmızı Çizgi Uygulaması Başlatıldı

İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı Koronavirüs ile mücadele kapsamında yaptığı çalışmalara bir yenisini ekleyerek “ kırmızı çizgi” uygulamasını başlattı. Güvenlik ve papsaport geçişlerine birer metre aralıklarla kırmızı çizgiler yerleştirildi. Ayrıca daha önce yerleştirilen el dezenfektanları sensörlü cihazlarla değiştirildi.

Koronavirüs ile mücadelede sıkı önlemler alan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, yetkilileri önlemleri artırarak devam ediyor. Yolcu ve çalışanın sağlığının ön planda tutulduğu yeni önlemler uygulamaya sokuldu. Virüsün Türkiye’de ilk kez ortaya çıktığı 11 Mart tarihinden bu yana tüm terminal binasının ilaçla dezenfekte edildiği Sabiha Gökçen Havalimanı’nda daha önce yerleştirilen el dezenfektanları sensörlü cihazlarla değiştirildi. Ayrıca güvenlik ve pasaport geçişlerinde bekleyen yolcuların aralarında “sosyal mesafe” oluşmasını sağlayan kırmızı çizgiler, birer metre aralıklarla zemine yerleştirildi.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı terminal işletmesi tarafından alınan önlemler şöyle: Terminal geneli havalandırma sisteminde son 3 haftadır yüzde yüz temiz hava çevrimi yapılarak içeriden emilen hava tamamiyle dışarı tahliye ediliyor. Güvenlik noktalarında kullanılan X-Ray cihazları, bantlar ve eşya koyulan plastik tepsiler sürekli temizleniyor. Terminal içi güvenlik noktaları ve kara tarafı kolonları, arındırılmış salonlar gate bölgeleri ve salon koridorları, tuvalet blokları girişlerine 100 adet sensörlü dezenfektan cihazı takıldı.

Terminal içindeki tüm güvenlik kontrol noktalarında sosyal mesafenin korunmasını amaçlayan, ‘Burada bekleyiniz’ yazıları Türkçe ve İngilizce olarak zemine yerleştirildi. Tüm görevli personele maske ve eldiven dağıtıldı.

Yazarlar