SON DAKİKA
Tarih : 2020.12.26 01:54:37

Sağlık Bakanı Koca’dan Test Açıklaması

Sağlık Bakanı Koca, “28 Aralık’tan itibaren yurt dışından hava yoluyla, 30 Aralık’tan itibaren kara yoluyla gelen her yolcu negatif PCR test sonucu ibraz edecek.” dedi. Türkiye, koronavirüs ile mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı’nın talebi doğrultusunda 28 Aralık’tan itibaren hava yolu ile 30 Aralık’tan sonra ise kara yolu ile ülkemize gelecek olan yolculardan son 72 saatte alınmış negatif PCR testi sonuç belgesi isteyecek.

Sağlık Bakanı Koca, yeni koronavirüs tedbirlerine ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Sağlık Bakan Fahrettin Koca, 28 Aralık Pazartesi gününden itibaren yurt dışından hava yolu ile, 30 Aralık tarihinden itibaren ise hava, kara ve deniz yolu ile gelen tüm yolcuların son 72 saatte yapılmış negatif PCR testlerini ibraz etmesi gerektiğini duyurdu.

YENİ TEDBİRLERE İHTİYAÇ DUYULDU

Bakan Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Dünyayı tehdit etmeye devam eden Kovid-19 salgınının kontrolüne yönelik en güncel bilimsel gelişmeleri takip ediyor ve tedbirlerimizi alıyoruz. Tüm dünyada vaka sayılarının artması ve salgının hız kazanması sebebiyle yurtdışından gelişlerde yeni tedbirlere ihtiyaç duyulmuştur.

“TEST UYGULAMASI 1 MART’A KADAR SÜRECEK”

28 Aralık Pazartesi gününden itibaren yurtdışından hava ile; 30 Aralık tarihinden itibaren ise hava, kara ve deniz yolu ile gelen tüm yolcuların son 72 saatte yapılmış negatif PCR testlerini ibraz etmesi gerekmektedir. Negatif PCR testi sonucunu ibraz etmeyenler Türkiye’ye gelirken uçağa bindirilmeyecektir. Ülkemize girişte hudut kapısında testini ibraz etmeyenler ikamet edecekleri adreslerde karantina altına alınacaktır. Bu uygulama 1 Mart 2021 tarihine kadar devam edecektir.

”MUTASYONA UĞRAMIŞ VİRÜS DANİMARKA VE GÜNEY AFRİKA’DA DA GÖRÜLDÜ”

Öte yandan son dönemde İngiltere’deki vaka artışları ile ilişkili olduğu bildirilen, mutasyona uğramış SARS-CoV-2 virüsünün Danimarka ve Güney Afrika’da da görüldüğü bildirilmiştir. Virüsün bu yeni değişkeninin ülkemize girişini önlemek için son 10 günde İngiltere, Danimarka ve Güney Afrika’da bulunan ve Türkiye’ye gelen kişiler ise hem son 72 saatte yapılmış negatif test sonuçlarını ibraz edecek hem de ikamet edecekleri yerde karantinaya alınacaktır. Karantinanın 7. gününde yapılacak olan 2. testleri de negatif çıkarsa karantinaları sonlandırılacak, pozitif çıkarsa tedavi altına alınacaklardır.”

Yazarlar