SON DAKİKA
Tarih : 2022.01.13 14:53:52

Sahte Dolarla Business Bilet Alınca Yakayı Ele Verdi

Almanya’ya gitmek için İstanbul Havalimanı’na gelen Murat.K sahte dolarla business Clas bilet alan ve tüm ödemelerini sahte dolarla yapınca, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

Tüm ödemeleri sahte dolarla yaptı

Edinilen bilgiye göre: Almanya’ya gitmek için Taksiyle İstanbul Havalimanı’na gelen Murat K, taksi ödemesini yanında getirdiği sahte dolarla yaptıktan sonra, valizlerini taşıyan porter’a da ödemeyi sahte dolarla yaptı. Daha sonra bilet almak için THY bilet satış ofisine giden Murat K, burada da sahte dolarla Business Clas bilet aldı. Murat K’nın ödeme yaptığı taksicinin dolardan şüphelenmesi üzerine İstanbul Havalimanı Emniyet Şube ekiplerine bildirdi. Yapılan incelemede Murat K’nın taksici dışında bagaj taşiyici ve Busines Clas bilet aldığı satış ofisine de ödemeyi sahte dolarla yaptığı öğrenildi. Taksici’nin şikayetinin ardından Murat K’ İstanbul Havalimanı’nda yakalandı.

Üzerinden sahte 2 Bin 700 Dolar çıktı

İstanbul Havalimanı Emniyet Şube ekiplerinin suçüstü yakaladığı Murat K’nın üzerinde sahte 2 Bin 700 Dolar çıktı. Gözaltına alınan Murat K, ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen Murat K, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.Murat K, nın Yapılan GBT-UYAP kontrolünde Parada sahtecilik (8 adet suç dosyası kalpazanlık) ve Motorsiklet hırsızlığı suçlarından kaydı olduğu ancak aktif aranmasının olmadığı tespit edilmiştir.

Yazarlar