SON DAKİKA
Tarih : 2019.05.10 14:52:00

Saudia Havayolları’ndan Yaşlı Hacılara Araç Hizmeti

Saudia Havayolları İstanbul Havalimanı’nın açılmasının ardından seferlerini artırıyor. Saudia Havayolları İstanbul ve Ankara’dan haftada 35 olan tarifeli sefer sayısını 46’ya çıkaracak. Saudia Havayolları Türkiye Genel Müdürü Yarub Almadany,” Hac döneminde yaşlı yolcuların mağdur olmaması için İstanbul Havalimanı’ının işletmecisi olan İGA, ile görüşerek yaşlı hacı adaylarına golf hizmeti vermek istiyoruz” Havacılık camiasının ileri gelenleri Saudia Havayolları iftarında buluştu. Saudia Havayollarının havacılık camiasına verdiği iftar yemeğinde açıklama yapan Türkiye Genel Müdürü Yarub Almadany, “ Şuanda günlük 5 seferimiz var. Haftalık 35 seferimiz var. Riyad’a başlıyoruz.

Haziran ayından itibaren. Hazirandan itibaren günlük uçuş sayımız 6 olacak. Karşılık seferler ve büyük gövde uçak ile yapılıyor” Türkiye’de faaliyet gösteren en büyük havayolu şirketi olan Saudia Havayolları, İstanbul Havalimanı’nın açılmasının ardından Türkiye’ye yaptığı seferlerini artıracağını duyurdu. İstanbul ve Ankara’dan haftada 35 olan tarifeli sefer sayısını 46’ya çıkaracaklarını duyuran Almadany, “İstanbul Yeni Havalimanı taşınma sürecinde sorunsuz bir geçiş yaşayan Saudia, yeni havalimanından hizmetlerini geliştirerek devam ettirmektedir. Ayrıca 2019 yılında gerçekleşen rakamlar ve ileriye dönük planlamalar göz önüne alındığında umre ve hac pazar paylarında da artış gözlemlenmektedir”

İstanbul Havalimanı’nı çok beğendim

İstanbul Havalimanı’nı gezdiğini ve çok beğendiğini söyleyen Saudia Havayolları Türkiye Genel Müdürü Yarub Almadany,” İstanbul Havalimanı’nı Çok beğendim. Çok büyük. İlerisi için çok büyük yatırım. Çok iyi görüyorum ilerisini” dedi

Yaşlı hacı adaylarına golf arabası

İstanbul Havalimanı’nın çok büyük olduğunu ve yaşlı yolcularının zorlanacağını söyleyen Almadany, “İstanbul Havalimanı haç döneminde bizim yolcularımız için biraz zor olacak. Havalimanı çok büyük. Hac için hizmet ettiğimiz yolcu profili de çoğunlukla 70’li yaşların üzerinde. Bu profil biraz gençleşiyor ama genelde mesafeler çok uzun olduğu için bununla ilgili soru işaretim var. Mümkün olduğunca erken davet edeceğiz. Oradaki zamanı e iyi şekilde değerlendirmeleri için. Uçuş mesafesi üç saat. Ama biraz erken gelmeleri lazım ki o büyüklükte zamanı iyi değerlendirsinler. Sürekli İGA ile görüşme halindeyiz. Yaşlı yolcular için golf araçları ile hizmet konusunda İGA ile görüşüyoruz. Bu hizmetin ücretsiz olasını umuyoruz. Bu bize ilerisi için çok büyük imkan sağlayacak ve bu bu insanlara da hizmet vermemiz lazım. Dolayısıyla böyle bir hizmeti umarım alırız. İyi ilişkilerimiz iyi. Açık diyaloğumuz var. Milli havayolumuzdan sonra en büyük yabancı havayoluyuz. Günde 6 uçak ve büyük gövde” dedi

Sabiha Gökçen her zaman gündemimizde

Sabiha Gökçen Havalimanı ile ilgilendiklerini söyleyen Almadany, “ Sabiha için yapmış olduğumu bir çalışma var. Ama daha bitmedi. Sabiha Gökçen saudia’nın her zaman gündeminde. Büyük gövde olduğu için Runway olayı ve saat kısıtlaması var ”

Yazarlar