SON DAKİKA
Tarih : 2022.10.19 16:50:21

Savunma Sanayi, Havacılık Sektörünün Yıldızı Eskişehir Endüstri Fuarı Açıldı

Eskişehir’in Ar-Ge, Sanayi ve Teknolojileri Fuarı, Türkiye’nin havacılık, savunma ve imalat sanayindeki yerli üretim gücünü ortaya koymak üzere bugün itibariyle ikinci kez ziyaretçileriyle buluşuyor. 21 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak fuar, ilk günden yoğun ilgi gördü. İlki geçen yıl Haziran ayında yapılan, Eskişehir’in “Ar-Ge, Sanayi ve Teknoloji Fuarı” Eskişehir Endüstri Fuarı, ikinci kez 18-21 Ekim’de Eskişehir Ticaret Odası - Tüyap Fuar Merkezi’nde iki ayrı salonda toplam 12 bin metrekarelik kapalı alanda gerçekleştiriliyor.

Bugün düzenlenen resmi açılış törenine Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Eskişehir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güler, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Ünal, Eskişehir Vali Yardımcısı Salih Altun ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Harun Çelik ile şehir protokolünün yanı sıra Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Saeed Thani Aldhaheri, Gine Konsolosu Laye Daouda Konate; Birleşik Arap Emirlikleri, Dominik Cumhuriyeti ve Macaristan ticaret müşavirlikleri katılım gösterdi.

“Eskişehir Endüstri Fuarı parlayan yıldızımız”

Fuarın açılış töreninde konuşan Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü şu ifadeleri kullandı: “Eskişehir Endüstri Fuarı havacılık, savunma ve imalat sanayi gibi kritik sektörleri tek çatı altında buluşturması açısından parlayan yıldızımız olarak görüyoruz. Fuarımız gerek yurt içinden gerekse yurt dışından yatırım yapmaya gelecek önemli iş insanlarını ağırlayacak. Bu bağlamda katılımcılarımızın fuar sonunda verimli iş bağlantıları kuracağına dair inancımız tam. Tüyap Fuarcılık Grubu olarak, bu denli önemli bir fuarı organize etmekten büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle fuarımızın ülke ekonomisi için yarar sağlamasını temenni ediyor ve paydaşlarımıza teşekkür ediyorum.”

Dünyanın dört bir yanından fuar için gelecekler

Fuara Türkiye’nin dört bir yanından ve farklı ülkelerden katılım bekleniyor. Avustralya, Belçika, Bosna Hersek, Fildişi Sahilleri Cumhuriyeti, Filipinler, Hindistan ve Macaristan da ticari ve askeri diplomatik heyetleriyle fuarı ziyaret edecekler. Geçen yılki ilk fuar, 22 ülkeden 103 marka ve 205 firma ve temsilciliğini 20 bin 256 sektör profesyoneli ile bir araya getirmişti. Fuarın bu yıl da önemli iş bağlantılarına sahne olacağı ve 25.000’e yakın ziyaretçi ağırlayacağı öngörülüyor.

Fuar, önemli etkinliklere ev sahipliği yapacak

Havacılık, savunma ve imalat sanayinde faaliyet gösteren firmaların son teknoloji inovasyon ürünlerini sergileyecekleri Eskişehir Endüstri Fuarı farklı etkinliklere de sahne olacak. Fuara katılacak gençler, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı sorumluluğunda yürütülen bir Savunma Sanayii Akademi projesi olan “Vizyoner Genç” projesi hakkında bilgi sahibi olabilecek. Savunma sanayiimiz için nitelikli insan kaynağı temininin sürdürülebilir kılınması amacıyla başlatılan proje kapsamında savunma sanayisinde kariyer yapmak isteyen gençlere staj ve eğitim imkanları sunuluyor.

Ülkemizin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırma hedefi ile yola çıktığımız “Teknoloji Sokağı” etkinliğinde ise Türkiye'nin dört bir yanından çok sayıda üniversiteden öğrenci kulüpleri katılım gösterecek. İnovasyon çalışmaları ve geleceğin teknolojilerini üreten gençlerimizin projeleri fuar süresince ziyaret edilebilecek. Fuar kapsamında ayrıca, fuarın iş birlikçilerinden Eskişehir Ticaret Odası sektör profesyonellerini yerel üretici firmalarla görüştürmek üzere B2B görüşmeler organize edilecek. İkili görüşme alanında gerçekleşecek olan görüşmeler için online sistem üzerinden randevu alınacak. Eskişehir Endüstri Fuarı, ilk üç gün 10.00-19.00, son gün ise 10.00-18.00 arası açık olacak.

Yazarlar