SON DAKİKA
Tarih : 2022.06.28 18:16:32

Silk Way West Airlines, İki Adet A350F Siparişi Verdi

Azerbaycan, Bakü merkezli Silk Way West Airlines, iki adet Airbus A350F için satın alma anlaşması imzaladı. Hazar bölgesinde bu uçak tipi için gerçekleşen bu ilk siparişle Silk Way West Airlines, mevcut filosunu pazardaki en verimli ve sürdürülebilir kargo uçaklarıyla modernize etmeyi ve büyütmeyi hedefliyor.

Büyüme planlarını hayata geçirirken, bu siparişin Airbus ile verimli bir ortaklığın başlangıcı olacağına inandığını söyleyen Silk Way West Airlines Başkanı Wolfgang Meier, “Airbus ile ilk ama kesinlikle son olmayan bu anlaşmayı imzalamaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün burada hepimiz, Silk Way West Airlines'ın tarihinde önemli bir ana tanık olduk. Bu yeni uçakları satın almamızın bize kazandıracaklarından ve getireceği başarıdan eminim. Şirketimizin büyümesinde yeni bir kilometre taşı anlamına gelen bu anlaşmanın, önümüzdeki 15-20 yıl içinde küresel hava taşımacılığı pazarındaki lider konumumuzu güçlendireceğinden şüphemiz yok.” dedi.

Airbus Ticari Uçak Satış Başkan Yardımcısı ve Airbus International Başkanı Christian Scherer ise konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Silk Way West Airlines’ı, yeni bir Airbus müşterisi olarak görmekten mutluluk duyuyorum. Geleceğin kargo operasyonları için verimlilik ve sürdürülebilirlik açısından oyunun kurallarını değiştiren A350’lerin, eski nesil uçaklara kıyasla ekonomik ve çevresel faydalarının ne kadar olumlu bir şekilde öne çıktığını hep birlikte göreceğiz.”

A350F, dünyanın en modern uzun menzilli uçağı konumundaki A350 yolcu uçağı temel alınarak üretiyor. Uçak, büyük bir ana bölüm kargo kapısına ve kargo operasyonları için optimize edilmiş bir gövde uzunluğuna sahip olacak. Gövdenin %70’inden fazlasının 30 ton daha hafif kalkış ağırlığı sağlayan ileri teknoloji malzemelerden imal edimesi, verimli Rolls-Royce motorları ile birleşerek mevcut en yakın rakibine oranla en az %20 daha düşük yakıt tüketimi ve yüzde 20 daha az CO2 emisyonu sunuyor.

109 ton yük kapasitesi (+3 ton taşıma kapasitesi/rakiplerine göre %11 daha fazla hacim) ile A350F, tüm kargo pazarlarına (ekspres, genel kargo, özel kargo, vs.) hizmet veriyor ve büyük kargo uçağı kategorisinde, geliştirilmiş ICAO CO2 emisyon standartları için zamanında hazır olan tek yeni nesil kargo uçağı konumunda bulunuyor.

Yazarlar