SON DAKİKA
Tarih : 2021.02.10 13:33:43

Singapur Hava Yolları 4 Milyar Dolar Harcamayı Erteledi

Singapur Hava Yolları (SIA) Grubu, uçak teslimat programını revize etmek için Airbus ve Boeing ile anlaşmalar yaptı. Sonuç olarak, SIA Group’un sipariş defterindeki bazı uçaklar, başlangıçta sözleşmeye konulandan daha uzun bir süre içinde teslim edilecek ve teslimat akışı beş yıl içinde yapılacaktır.

Bu, SIA Group'un 20/21 ile 22/23 mali yılları arasında 4 milyar dolardan fazla sermaye harcamasını sonraki yıllara ertelemesini sağlayacaktır. Ayrıca, Covid-19 salgınının bir sonucu olarak hava yolculuğu talebindeki aksamadan sonra, kapasite oranını yeniden ayarlayacaktır. SIA, uçak teslimat akışını yaygınlaştırmanın yanı sıra, 14 adet Boeing 787-10 uçağının 11 adet ek Boeing 777-9 uçağına dönüştürülmesiyle, 2025 / 2026'nın ötesinde öngörülen uzun vadeli filo ihtiyaçlarındaki değişikliklere yanıt verebildi.

Airbus ve Boeing ile yapılan anlaşmalar, Covid-19 salgınının neden olduğu aksaklıkların üstesinden gelme stratejimizin önemli bir parçası. Singapur Hava Yolları CEO’su Goh Choon Phong, "Bunlar, sermaye harcamasını ertelememize ve kapasite oranlarını yeniden ayarlamamıza olanak tanıyor ve her ikisini de uluslararası hava yolculuğu için öngörülen kurtarma yörüngesine uygun hale getiriyor" dedi.

Aynı zamanda, SIA Group'un müşterilere daha fazla konfor ve yenilikçi ürünler sunmaya devam etmesini, işletim verimliliğini daha da artırmasını ve karbon emisyonlarımızı önemli ölçüde düşürmek için devam eden çabaları desteklemesini sağlayacak yeni nesil uçakları kullanma taahhüdümüzü sürdürüyor. Bunlar, pandemiden kurtulurken hava yolu endüstrisindeki lider konumumuzu pekiştirmeye yardımcı olacak. 

Yazarlar