SON DAKİKA
Tarih : 2021.01.14 15:44:53

Singapur Hava Yolları’ndan Yeni 500 Milyon Dolarlık Tahvil İhracı

Singapur Hava Yolları (SIA), ilk ABD doları cinsinden tahvil ihracı yoluyla başarılı bir şekilde 500 milyon ABD doları topladı. İhraç, 2,85 milyar ABD Dolarını aşan nihai taleple aşırı ilgi görerek gerçek para varlık yöneticileri de dahil olmak üzere yüksek kaliteli kurumsal yatırımcılar tarafından desteklendi. Tahviller, 20 Temmuz 2026 vadeli, anapara tutarının %99.573'ü oranında ihraç fiyatı ile ihraç edilecek olup, yıllık %3.0 oranında kupon taşıyacaktır. Citigroup, bu ihraç için tek küresel koordinatördü. Citigroup, HSBC ve BofA Securities müşterek muhasebecidir. Gelirler, uçak alımları, ilgili ödemeler ve mevcut kredilerin yeniden finansmanı dahil olmak üzere diğer genel amaçlar için kullanılacaktır.

İhraç, Şirketin likidite pozisyonunu daha da güçlendiriyor ve SIA'ya Covid-19 pandemisinin ötesinde orta ila uzun vadeli büyümeyi yakalamak için finansal esneklik sağlıyor. Daha önce belirtildiği gibi, SIA likiditesini gerektiği şekilde daha da güçlendirmek için başka yollar keşfetmeye devam edecektir. 2020/2021 mali yılının başlangıcından bu yana, bugünkü ihraç da dahil olmak üzere, Singapur Hava Yolları yaklaşık 13,3 milyar S$ ek likidite sağladı. Bunlar; SIA'nın başarılı ihracından 8,8 milyar S$, teminatlı finansmandan 2 milyar S$, yakın zamanda dönüştürülebilir tahvil ihracı yoluyla 850 milyon S$, yeni 10 yıllık tahvillerin özel plasman yoluyla 500 milyon S$ ve 500 milyon S$ 'dan fazla yeni taahhüt edilmiş kredi limitleri ve kısa vadeli teminatsız kredilerini içermektedir.

Yeni kredi limitleri de dahil olmak üzere SIA, taahhüt edilmiş kredi limitlerinde 2,1 milyar S$'dan fazla erişime sahip olmaya devam edecek. Temmuz 2021'e kadar olan dönem için şirket ayrıca, gerekirse daha fazla likidite sağlayacak ek Zorunlu Dönüştürülebilir Tahvilleri 6,2 milyar S$ 'a kadar artırma seçeneğini de elinde tutuyor.

Singapur Hava Yolları CEO’su Sayın Goh Choon Phong, "Yatırımcılarımıza, Singapur Hava Yolları’nın ilk ABD doları tahvil ihracına güçlü destekleri için teşekkür ediyoruz. Bunun SIA'nın sektördeki rekabet avantajını daha da güçlendireceğine ve Covid-19 salgınının ortaya çıkardığı zorluklardan daha güçlü çıkmamızı destekleyeceğinden eminiz.’’ dedi

Yazarlar