SON DAKİKA
Tarih : 2020.08.20 16:03:51

Singapur Hava Yolları ve Khoo Teck Puat Hastanesi İşbirliği Yapacak

Singapur Hava Yolları (SIA) ve Khoo Teck Puat Hastanesi (KTPH) bugün, Singapur merkezli sağlık kurumları için bir dizi özel eğitim hizmetleri üzerinde birlikte çalışma konusunda anlaştılar. Eylül ayından itibaren SIA, KTPH ve SIA'nin Nisan ayında ortaklaşa başlattığı Bakım Elçileri programından esinlenen bir rol olan KTPH'nin yeni Hasta Bakım Görevlileri (PCO) için müşteri hizmetleri eğitimine başlayacak.

PCO, hastalara kaliteli bakım hizmeti, bakım verme ve uçtan uca bakım koordinasyonu sağlamak için doktorlar, hemşireler ve yardımcı sağlık personeli ile yakın çalışan yeni bir hizmet rolüdür. SIA, programı KTPH ile işbirliği içinde oluşturacak ve sağlık hizmeti kurumunun ihtiyaçlarına göre uyarlanacaktır. Havayolunun kabin ekibi eğitmenleri, PCO'lar için 20 günlük genel eğitim müfredatının bir parçası olacak üç günlük bir kurs düzenleyecek. Üç gün boyunca,etkili kişiler arası iletişim ve müşteri idaresi konusunda eğitim alacaklar ve empati, sıcaklık ve kişi merkezli bakım gibi değerlerin nasıl örnekleneceğini öğrenecekler. Bu, SIA'nin eğitim ve geliştirme hizmetlerini kuruluş amacı dışına ilk kez çıkmasıdır.

Bugünün anlaşmaları, Nisan 2020'de hava yolunun ilk Bakım Elçileri hastanedeki bakım ekiplerine destek vermeye başladığında başlayan SIA ve KTPH arasındaki işbirliği ruhunu pekiştiriyor. Bugüne kadar, SIA Grubundan 60 Bakım Elçisi KTPH'ye görevlendirildi. Khoo Teck Puat Hastanesi Operasyon Direktörü Sayın Yen şöyle dedi: “Sevdiklerimiz için yeterince iyi bakım sağlamamıza yardımcı olarak hemşirelerimizle çalışmak için fazladan çaba harcayan SIA'nın Bakım Elçileri ile verimli bir yolculuk yaptık. Sağlık hizmetlerini deneyimledikten sonra, birçok Bakım Elçisi bize sağlık hizmetlerinde hastalara hizmet etmenin sevincini ifade etti. “Hizmete olan istekleri ve bağlılıkları bize yeni bir rol, hasta Bakım Görevlisi - yaratmamız için ilham verdi. Bu rol, hemşirelerin klinik çalışmalarını destekleyecek ve hastanelerimizin hastalar için uçtan uca daha iyi bir bakım sağlamasına olanak sağlayacaktır.

Bu kriz bize gösterdi ki sağlık hizmetlerinde hizmet etmek isteyenler var ve doğru fırsatı bekliyorlar. "Hizmet eğitimimizi ve mürettebat kaynak yönetimimizi bir sonraki seviyeye taşırken, bugünün Mutabakat Muhtırasının imzalanmasıyla işbirliğimizin başarısını geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz." Singapur Hava Yolları İnsan Kaynakları Kıdemli Başkan Yardımcısı Sayın Vanessa Ng, “SIA, Bakım Elçisi programımızın ilk ortağı olan Yishun Health ile mükemmel bir ilişkiye sahip. Bu anlaşma aynı zamanda son birkaç aydır Khoo Teck Puat Hastanesinde başlayarak çeşitli Elçi rollerinde çalışan personelimizin örnek çalışmalarının da tanınmasıdır. "SIA’nın kapsamlı eğitim kursları, birinci sınıf uçak içi hizmetimizin ve ünlü müşteri deneyimimizin temel sağlayıcısıdır.

Salgın nedeniyle hepimiz maskelerin arkasında olabiliriz, ancak imzalı kişisel dokunuşumuz ve sezgisel bakımımız, hizmet endüstrisindeki temel farklılaştırıcı olmaya devam ediyor. SIA, bu alandaki deneyimimiz ve uzmanlığımızla şirketleri ve kuruluşları destekleyebilir ve kurslarımızı müşterilerin özel ve sektör gereksinimlerini karşılayacak şekilde uyarlayabilir. " SIA ve KTPH, hizmet sektörünün ötesindeki diğer potansiyel işbirliği alanlarını da araştırıyor. Bu, SIA'nın mürettebat kaynak yönetimi uygulamalarının - uçuş güvenliğini artırmak ve insan hatasını azaltmak için kullanılan çok çeşitli beceriler - KTPH'nin operasyonlarına olası uygulamasını içerir.

Yazarlar