SON DAKİKA
Tarih : 2020.12.23 18:14:35

Singapur Havayolları Covid-19 Test Sonuçlarını Dijitale Taşıyor

Singapur Hava Yolları (SIA), Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) Seyahat Kartı çerçevesine dayalı olarak dünyada ilk olacak yeni bir dijital sağlık doğrulama süreci için denemelere başlıyor. Bu, müşterilere Covid-19 testleri ile ilgili bilgilerin yanı sıra gelecekteki aşılama durumlarını güvenli bir şekilde saklama ve sunma olanağı sunacak.

Bu hizmet ilk olarak 23 Aralık'tan itibaren Singapur Hava Yolları tarafından gerçekleştirilen Jakarta ve Kuala Lumpur'dan Singapur'a seyahat eden müşterilere sunulacak. Başarılı olursa, bu uçuş ağındaki diğer şehirlere de genişletilecek. Covid-19 testlerini Jakarta ve Kuala Lumpur'daki seçili kliniklerde yaptıran müşterilere, QR kodlu dijital veya kağıt sağlık sertifikaları verilecek.

Singapur’da havalimanı check-in ve pasaport kontrolündeki görevliler, güvenli bir mobil uygulama aracılığıyla bu sertifikaların gerçekliğini doğrulayabilecek ve müşterilerin Singapur'un giriş gereksinimlerini karşıladığından emin olabilecekler. Dijital sertifikası olmayan müşteriler, kağıt şeklindeki formlarını da sunabilecekler. Bu, bir yolcunun sağlık kimlik bilgilerini doğrulamanın mevcut protokollerden daha hızlı ve daha güvenli bir yoludur ve hem havalimanı check-in sürecini hem de Singapur'da pasaport kontrol sürecini hızlandırır. SIA müşterilerinin bilgilerini kontrol etmelerini, yolculukları sırasında teması azaltmalarını ve yeni normalde dijital teknolojilerin yardımıyla daha sorunsuz bir deneyimle sonuçlanmasını kolaylaştıracaktır.

IATA’nın Timatic kaydı, Covid-19 testi ve giriş gereksinimleri hakkında gerekli bilgileri sağlayacaktır. Bu, yolcuların Covid-19 testleri ve aşı bilgilerine ilişkin ulusal gerekliliklere uygun olarak seyahatlerini kolay ve güvenli bir şekilde yönetmelerine olanak sağlamayı amaçlayan modüler Seyahat Kartı çözümünün bir parçasıdır. Singapur Hava Yolları, yine Travel Pass’i kullanarak 2021 ortalarından itibaren tüm süreci SingaporeAir mobil uygulamasına entegre etmeyi planlıyor. Bu, Covid-19 testi ve aşılarının doğrulanması için güvenli ve uygun bir endüstri standardına doğru ilerlemeyi destekleyecektir.

Yazarlar