SON DAKİKA
Tarih : 2019.01.01 14:48:11

Şırnak’ta Üç Model Uçak Düşürüldü

Türkiye yeni yılda alınan güvenlik önlemleri sayesinde herhangi bir sıkıntı yaşamazken, Şırnak'ta yılın son gecesi Emniyet Müdürlüğü üzerinde uçan üç ayrı model uçak güvenlik güçlerince düşürüldü. Olay anı cep telefonuna an be an kaydedildi. Uzmanlar, terörle mücadelede 'işlevsel imha'nın yetmeyeceği bir dönemin başladığı uyarısında bulunarak, yeni dönemde nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğini yorumladı

.Fark edildikten sonra yoğun ateş açıldı

Güvenlik güçlerinin söz konusu uçar cisimleri fark etmesinin ardından görüntülerde çok yoğun bir ateş yapıldığı anlaşılıyor. Gece saatlerinde Silopi ilçesindeki Şehit Ercüment Türkmen Kışlası hava sahasında 2, Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı hava sahasında ise 1 maket uçak vurularak etkisiz hale getirildi. Yapılan incelemede uçaklara çivi ve metal parçalarıyla güçlendirilmiş C-4 patlayıcı tuzaklandığı tespit edildi.

Kritik bölgelere UKSS sistemleri takılmalı

Türkiye ve Etki Alanındaki Bölgeler Savunma Analisti Turan Oğuz, bu tür saldırıların artabileceği uyarısında bulunarak, hangi önlemlerin alınması gerektiği konusunda görüşlerini bildirdi.Drone ve model uçakların büyük çoğunluğunun Çin malı olduğuna dikkati çeken Oğuz, "Örneğin bu olayda kullanılan Çin yapımı model uçakları 400 ile 1.000 TL arasında oldukça kolay bir şekilde internetten temin etmek mümkün" şeklinde konuştu.

Yazarlar