SON DAKİKA
Tarih : 2022.02.09 13:55:12

Spirit ve Frontier Airlines Birleşmeyi Planlıyor

Spirit ve Frontier Airlines birleşmeyi planlıyor. Frontier ve Spirit birleşmesi, ABD'nin en büyük beşinci havayolu şirketini oluşturacak Spirit ve Frontier Airlines, önceki gün Amerika'nın en büyük beşinci havayolu şirketini oluşturacak düşük maliyetli şirketlerin bir kombinasyonu olan 6,6 milyar dolarlık bir birleşme açıkladı.

Havayolu şirketlerinin henüz hangi marka altında uçacaklarının veya yeni havayolunun yönetimine kimin liderlik edeceğinin belirlenmediği bildirildi. Birleşen şirketlerin, günlük 145'ten fazla noktaya 1.000'den fazla uçuş sunacağı ifade edildi. Spirit CEO'su Ted Christie, "Bu birleşme, misafirlerimize daha da iyi hizmet vermek, ekiplerimiz için kariyer fırsatlarını genişletmek ve rekabet baskısını artırmak için agresif bir ultra düşük maliyet rekabeti oluşturmak ve yolcular için daha tüketici dostu fiyatlar elde etmek üzerine kuruludur," dedi.

ABD’de havayolu sektöründeki çoğu şirket gibi Spirit ve Frontier de son iki yıldır salgın nedeniyle düşen seyahat talebinden kaynaklanan kayıplarla boğuşuyor. Spirit, 2021'de 440,6 milyon dolar zarar bildirdi. Şirketin 2020'deki kaybı ise 719,6 milyon dolardı.

Yazarlar