SON DAKİKA
Tarih : 2022.10.09 23:26:38

Start-up Mavi Air, Türkiye’deki Operasyonlarını İçin Dört Adet ACH130 Siparişi Verdi

Alex Sahni tarafından kurulan Türk havacılığının yeni start-up şirketi Mavi Air, İstanbul Airshow sırasında Airbus Helicopters ile 4’ü kesin 2’si opsiyon olmak üzere toplam 6 ACH130 alımı için sözleşme imzaladı.

Mavi Air ACH130 helikopterlerini havalimanları ve seçili oteller arasında veya gezi uçuşları gibi kısa uçuşlar için kullanacak. ACH130'lar, Mavi Air filosunda halihazırda faaliyette olan 1 adet H130'a katılacak ve şirketin İstanbul bölgesindeki operasyonlarını artırmaya yardımcı olacak. Şirketin. shuttle servislerine filosunda bulunan H130 helikopteri ile 9 Ekim 2022 tarihinde başlaması planlanıyor. Mavi Air Kurucu Başkanı Alex Sahni, “Gelen yolcu trafiğindeki keskin artış gösteriyor ki, bir helikopter servisi Türkiye'nin iddialı büyüme planlarına katma değer sağlayacak. Shuttle servislerimiz İstanbul'dan başlayacak ve yeni helikopterlerimizin teslimatıyla Türkiye'nin birçok noktasına operasyonlarımızı büyüteceğiz.

ACH130, müşterilerimizin zorlu gereksinimlerinin karşılanmasını sağlayacak; güvenli, sessiz ve konforlu bir uçuş deneyimi sunuyor. Gelecekte, Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) ve elektrikli itiş gücü gibi yeşil teknolojileri ticari operasyonlar için uygun hale geldiklerinde uygulamaya başlamayı hedefliyoruz.” dedi. Airbus Helicopters Türkiye ve Kafkaslar Bölge Başkanı Alexandre Sanchez, “Mavi Air'in isteğe bağlı servis hizmetini büyütmek için ACH130'u seçmesinden büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Ardından, Mavi Air'in oluşturduğu altyapı ve iş modelinin gelecekte Türkiye'de Kentsel Hava Taşımacılığı (Urban Air Mobility) operasyonlarının önünü açabileceğini belirtti. Esnek, çok amaçlı bir dönerkanat olan ACH130, yolcu taşımacılığı, özel geziler ve VIP görevleri için özel olarak tasarlanmış tek motorlu orta boy helikopterdir.

Geniş kabini sayesinde 1 pilot ile 6 yolcu taşıyabilmektedir. ACH130'un Airbus'ın Fenestron örtülü kuyruk rotoru ve otomatik değişken rotor hız kontrolü sayesinde uluslararası ICAO limitlerinin 6 dB altında kalarak kendi kategorisindeki en sessiz helikopter olma özelliğine sahiptir. ACH130, dünya çapında 35 milyondan fazla uçuş saati biriktiren Ecureuil ailesinin bir üyesidir.

Yazarlar