SON DAKİKA
Tarih : 2019.06.18 15:34:27

SunExpress, Uçuşlarında Plastik Ürünleri Kaldırdı

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Dünya Çevre Günü’nde başlattığı girişim ile tüm uluslararası uçuşlarda kullanılan plastik ürünleri, tahta veya geri dönüştürülebilir kağıttan yapılmış alternatif malzemeler ile değiştirdi. Uluslararası uçuşlarında kullanılan tüm plastik ürünleri Spiriant, RIM ve Gate Retail desteği ile sürdürülebilir ahşap ve kağıttan yapılmış ürünlerle değiştiren SunExpress, bu girişimi ile sadece tek bir günde 70 bin adet tek kullanımlık plastik ürün yerine dönüştürülebilir çevre dostu alternatif ürün kullanımı sağlıyor.

,Çevre konularında farkındalığı arttırmayı amaçlayan SunExpress, Kidz Inflight tarafından özel olarak tasarlanan, atık ayrıştırma ve plastik atıklarla kirlenen okyanuslar gibi konulara değinen küçük bulmacaları Dünya Çevre Günü’nde gerçekleşen tüm uluslararası uçuşlarda genç misafirlerine dağıttı.

‘Yeşil Kabin’: Geri dönüştürülebilir su şişeleri ve daha hafif servis arabaları

2018 yılından bu yana kabinde daha hafif servis arabaları kullanmaya başlayan SunExpress, bu girişimi ile bugüne kadar yaklaşık 36.6 ton daha az karbon salınımı gerçekleştirdi. Ayrıca misafirlerine Bubi tasarımlı çevre dostu, katlanabilir ve çok yönlü su şişesi sunmaya başlayan havayolu, satın alınan her su şişesini ücretsiz olarak yarım litre mineral su ile tekrar dolduruyor. Modern ve verimli filosu ile SunExpress, İklim Koruma Örgütü ‘atmosfair’ tarafından dünya çapında yaklaşık 200 havayolu şirketinin çevre duyarlılığı ve karbon emisyonu konusunda değerlendirildiği 2018 Havayolu Endeksi’nde çevre dostu havayolları sıralamasında altıncı sırada yer aldı.

Daha temiz bir gelecek için başlattığı çevreci ve sürdürülebilir projelerini yakın zamanda iç hat uçuşlarına da taşımayı planlayan SunExpress, yenilikçi ve çevre dostu havayolu olarak konumunu güçlendirmeye devam ediyor.

Yazarlar