SON DAKİKA
Tarih : 2018.07.18 12:59:56

SunExpress 2018/19 Kış Uçuş Programını Açıkladı

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2018/19 kış sezonunu geçen yılın aynı dönemine göre toplamda yüzde 4’lük bir kapasite artışı ile 20 ülkede 60 destinasyonla satışa sunuyor. SunExpress, Ekim sonu itibariyle başlayacak olan kış sezonunda, Türkiye ile Avrupa arasında uçuşlarını önceki yıla göre artırarak merkezi Antalya ve aktarma merkezi İzmir’de rekor kapasite artışı sunuyor. Hava yolu, Anadolu’nun 6 şehrinden en fazla direkt uçuş gerçekleştiren lider havayolu konumu güçlendiriyor.

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çelışkan, bu kış sezonunda kapasite artışının yanı sıra uçuş ağına yeni destinasyonlar da eklemeye devam ettiklerini belirterek, “Türkiye’ye olan uçuşlarda geçen kış sezonuna göre çift haneli kapasite artışı gerçekleştirdik. Yolcularımıza geniş ölçekte, farklı detinasyonlar sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Antalya ve İzmir’e 1 milyondan fazla koltuk

“2018/19 kış sezonunda merkezimiz Antalya’dan Avrupa’da 21 havalimanına direkt tarifeli sefer düzenleyeceğiz. Geçen kış sezonuna oranla Antalya’ya bu sene yüzde 3 daha fazla koltuk arz edeceğiz” diyen Çalışkan şöyle konuştu: “Kış sezonunda Antalya’dan Avrupa’nın 21 kentine, iç hatlarda ise 9 kente haftada 164 karşılıklı sefer düzenleyeceğiz. İzmir’i tarifeli seferlerle hem iç hatlarda hem dış hatlarda en fazla noktaya bağlayan hava yolu olarak, kış sezonunda İzmir’den 650.000 koltuk kapasitesi sunuyoruz.

İzmir’den Türkiye’nin 12 şehrine haftada 110 sefer, dış hatlarda ise 13 noktaya haftada karşılıklı 53 sefer düzenleyeceğiz”. Anadolu’dan Avrupa’ya yüzde 9’luk kapasite artışı Avrupa’dan Anadolu şehirlerine kapasitesini geçen kış sezonuna göre yüzde 9 artıran SunExpress ile yolcular, Almanya ile Anadolu arasında 17 kente uçma imkanına sahip olacak. Hava yolu kış sezonunda Kayseri ve Gaziantep’ten Düsseldorf’a düzenlenen uçuş sayısını iki katına, Ankara-Düsseldorf uçuşlarını da haftada 4 güne çıkarıyor.

Yazarlar