SON DAKİKA
Tarih : 2021.10.14 15:35:16

SunExpress Kaptanı Sedat Müniroğlu Emekli Oldu

2009 yılından bu yana SunExpress’te kaptan pilot olarak görev alan Sedat Müniroğlu, toplamda 43 yıllık hizmet ve 21.500 uçuş saatinin ardından 8 Ekim 2021 tarihinde Gaziantep’ten Antalya’ya gerçekleştirdiği son uçuşu ile pilotluk kariyerine veda etti. SunExpress ailesi, Sedat Müniroğlu’na Türk Sivil Havacılığı’na ve SunExpress’e yaptığı değerli katkılarından dolayı teşekkür ederek, sevdikleri ile birlikte sağlıklı ve mutlu emeklilik yılları diledi.

Kaptan Sedat Müniroğlu’nun Özgeçmişi

20 Ekim 1956 yılında Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde doğan Kaptan Pilot Sedat Müniroğlu, lise eğitimini Kuleli Askerî Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1974 yılında Hava Harp Okulu’na girmiş ve 1978 yılında Teğmen rütbesiyle mezun olmuştur.

Uçuş Okulu mezuniyetini takiben Hava Kuvvetleri’nin çeşitli üslerinde ve filolarında hem harbe hazırlık hem de muharip pilot öğretmenliği yapan Müniroğlu, Hava Kuvvetleri görevleri esnasında yurt içi ve yurt dışı çeşitli kurslara ilave olarak NATO’da üç yıl görev almıştır. 1997 yılında Hava Kuvvetleri’nden emekli olarak Onur Havayolları’na katılmış ve takip eden yıllarda Freebird, MNG, Kuzu Kargo ve Corendon Havayolları’nda görev yapmıştır. 2005 yılında AYJET Uçuş Okulu’nun kurucu kadrosunda yer alan Kaptan Sedat Müniroğlu, 2009 yılında SunExpress ailesine katılmış ve bugüne kadar Kaptan Pilot, LTI, TRI ve TRE görevlerinde bulunmuştur.

Yazarlar