SON DAKİKA
Tarih : 2018.12.20 18:09:54

SunExpress ve Lufthansa Ortak Uçuş Anlaşması İmzaladı

SunExpress ve Lufthansa, 11 Aralık 2018 tarihi itibariyle Münih-Ankara ve Münih-İzmir rotlarında ortak uçuşlara (code share) başladı. Almanya’nın bayrak taşıyıcısı Lufthansa ile SunExpress arasında gerçekleştirilen anlaşma çerçevesinde, SunExpress, söz konusu rotalardaki mevcut uçuşlarının sayısını artırıyor.

Yaz sezonuyla beraber Türkiye’deki 16 şehri direkt ve tarifeli seferler ile Avrupa’da 36 kente bağlayan SunExpress, 2019 yaz sezonunda Türkiye’ye 6.4 milyon koltuk arzıyla rekor bir kapasite sunacak. 2019 yaz sezonu için de Lufthansa ile ilave ortak uçuş bağlantıları gerçekleştirecek olan SunExpress, bu uçuşlarla Münih-Ankara arasındaki uçuş sayısını haftada 11’e, Münih-İzmir arasındaki uçuş sayısını haftada 18’e çıkaracak. Bu uçuşlar çerçevesinde yolcular, İzmir ve Ankara’dan da Lufthansa’nın uçuş ağındaki tüm destinasyonlara bağlantılı uçabilecek.

SunExpress CEO’su Jens Bischof, "Bu ortak uçuşlarla Lufthansa Group ile işbirliğimizi daha da pekiştirmiş olmaktan, hem Münih hem de Lufthansa’nın dünya çapındaki uçuş ağı ile Türkiye arasında birçok ilave uçuş imkanı sunmaktan son derece memnunuz” dedi. Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, “Ankara ve İzmir bizim için her zaman önemli destinasyonlar oldu. SunExpress ile yaptığımız ortak uçuş anlaşması ile böylelikle Lufthansa Group olarak Ankara ve İzmir’i 5 kıtada yüzlerce destinasyona bağlıyoruz. Ayrıca, her yaz olduğu gibi bu yaz da İzmir-Münih direkt seferlerimiz haftanın her günü düzenlenecek” dedi.

Yazarlar