SON DAKİKA
Tarih : 2021.08.03 17:58:47

Sunweb İle Corendon Arasındaki Dava Sonuçlandı

İsveçli yatırımcı Triton’a ait olan Sunweb, Corendon Dutch Airlines ile tur operatörleri Corendon Travel Hollanda ve Corendon Travel Belçika’nın çoğunluk hisselerini satın almaktan vazgeçmesinin ardından Corendon konuyu mahkemeye taşımıştı.

Amsterdam Temyiz Mahkemesinde bugün görülen davada mahkeme heyeti Sunweb Group şirketini haklı bularak Corendon şirketi aleyhine davayı sonuçlandırdı. Sunweb Group'un CEO'su Mattijs ten Brink karardan memnun ancak şaşırmıyor. 'Öncelikle bu davanın sona ermesinden ve çalışanlarımız ve Corendon çalışanları için netlik olduğu için mutluyuz. Hukuki konumumuza her zaman güvendiğimiz için karar sürpriz olmadı.' şeklinde açıklama yaptı.

80 BİN ÇALIŞANI, 16.5 MİLYAR EURO CİROSU VAR

2000 yılında kurulan Sunweb, online alanda Primavera ve GoGo markaları ile 8 pazarda faaliyet gösteren Sunweb, Belçika, Hollanda, Danimarka, İsveç, Norveç, İngiltere, Almanya ve Fransa’da faaliyet gösteriyor. 600 milyon Euro’dan fazla cirosu olan, 500 çalışanı bulunan Sunweb, güneş ve kış sporları destinasyonlarına yönelik paket tatiller ile de tanınıyor. Sunweb Group, Triton Fund tarafından Şubat 2019’da satın alındı.

Bünyesinde 41 şirketi bulunduran, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Almanya, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, İspanya, İsveç ve İsviçre’de orta ölçekli şirketlere yatırım yapan Triton ise varlıklarında 80 binden fazla çalışana istihdam sağlıyor. Fonun 16.5 milyar Euro cirosu bulunuyor.”

Yazarlar