SON DAKİKA
Tarih : 2021.05.12 03:11:36

Swiss Air 780 Kişiyi İşten Çıkaracak

Şirketten yapılan açıklamaya göre, “geniş kapsamlı ayarlamalar” nedeniyle 780 çalışan işten çıkarılacak. Ekonomik önlemler kapsamında şirketin filosundan 15 uçak azaltılacak, kısa ve orta mesafeli rotalar ile uzun mesafeli rotalarda varış noktaları düşürülecek.

Swiss yetkilileri, “Şu anda başlatılan istişare sürecinde, olası işten çıkarmaların sayısını olabildiğince düşük tutmak için ortaklar, çalışanlar ve çalışanların temsilcileri birlikte çözümler arıyoruz. Amacımız, personel sayısında mümkün olduğu şekilde azaltmalar yapmak” değerlendirmesinde bulunuyor. İşten çıkarılması planlanan 780 kişinin 200’ü yer personeli, 60’ı teknoloji departmanında çalışıyor, 400’ü kabin görevlisi, 120’si ise kokpit çalışanı.

Swiss, krizden önce 9 bin 500 kişilik personele sahipti. İşten çıkarmalarla toplam işgücünü, kriz öncesi seviyesine göre yüzde 20 oranında azaltmış olacak. Yapılacak olan yeni düzenlemelerle havayolu şirketinin artık eski kapasitesine dönmeyeceği varsayılıyor. Kıtalar arası rotaları ciddi bir şekilde etkileyen koronavirüs kaynaklı salgının tüm hava yolu şirketlerinde önemli değişikliklere neden olacağı varsayılıyor.

Yazarlar