SON DAKİKA
Tarih : 2022.02.19 20:13:33

TALPA Başkanı Murat Ersoy İstifa Etti

Dün Türk Hava Yolları Uçuş İşletme Başkanlığı’na getirilen Kaptan Pilot H. Murat Ersoy’un, TALPA Başkanlığı’ndan etik ilkeler gereği ayrıldığı açıklandı. Ersoy, 23 Aralık 2021 tarihinde yapılan olağan genel kurulda yeniden TALPA Başkanlığı’na seçilmişti. Ayrıca TALPA Tüzüğü gereği Başkanlığın boşalması durumunda 3 ay içinde Olağanüstü Genel Kurula gidilmesi gerekiyor.

Konuya ilişkin açıklama ise şöyle:

“TALPA Yönetim Kurulu Başkanı Kpt. Plt. H. Murat ERSOY, 17.02.2022 tarihinde THY İcra Komitesi tarafından THY Uçuş İşletme Başkanlığına atanmasını takiben 11. ve 12. Olağan Genel Kurullarda üyelerimizin teveccühü ile seçildiği ve 2019 yılı Ocak ayından bugüne kadar başarı ve özveri ile sürdürdüğü Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden etik ilkeler gereği istifa etmiştir.

TALPA Tüzüğü gereği Başkanlığın boşalması durumunda 3 ay içinde Olağanüstü Genel Kurula gidilmesi ve Başkanın yanısıra Yönetim ve Denetim Kurulları seçiminin de yenilenmesi gerekmektedir. Seçimli Olağanüstü Genel Kurula kadar Başkanlığa vekalet edecek Yönetim Kurulu üyesi, TALPA Yönetim Kurulunun yapacağı ilk toplantıda belirlenecektir. Yönetim Kurulu Başkanımız H. Murat Ersoy’a derneğimize verdiği emek, mesai ve katkıları için şükranlarımızı sunar, yeni görevinde başarılar dileriz.

”TALPA”

Yazarlar