SON DAKİKA
Tarih : 2019.11.23 16:57:01

TALPA’dan THY Odessa Pist Açıklaması

Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) Ukrayna'nın Odessa Havalimanı'nda yaşanan kazalara ilişkin bir açıklama yayınladı.

TALPA açıklaması:

21 Kasım 2019 günü Odessa Havalimanında iki önemli olay meydana gelmiştir. Gündüz saatlerinde TAHE Genel Havacılık İşletmesine ait TC-AEH kuyruk tescilli Gulfstream uçağı kalkışa başladıktan sonra burun iniş takımı katlanarak pist üzerinde kalmıştır. Akşam 20.50 Lokal saati civarında da THY’na ait TC-JGZ kuyruk tescilli B737 uçağı inişten sonra burun iniş takımı katlanmış ve pistin sol kenarında durarak uçak tahliye edilmiştir.

Her iki hadisede de ölen ve yaralanan olmaması sevindiricidir. Her iki olay sonrasında meslektaşlarımızla ve Ukrayna ALPA’sı (Airline Pilots Association) ile temas kurulmuş, ihtiyaç olabilecek desteğin sağlanması için gereken koordineler yapılmıştır. Aynı gün içerisinde aynı havalimanında iki olayda da ilk bilgilere göre burun iniş takımı katlanması yaşanmış olması, uzun zamandır Odessa meydanının pist yüzeyi ile ilgili bilinen problemleri akla getirmektedir.

İncelemeler sonuçlanana kadar doğru bilgilere dayanmayan yaklaşımlarla yapılacak yorumların, sadece incelemelerin sağlıklı yürütülmesi süreçlerini olumsuz etkileyeceğine dikkat çekmeyi bir görev saymaktayız. Yaşanan her iki olaydan dolayı Türk Hava Yolları ve TAHE Havacılık’a, uçakta bulunan yolcularımıza, değerli kokpit ekibi meslektaşlarımıza ve kabin ekibimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

TALPA Yönetim Kurulu

Yazarlar