SON DAKİKA
Tarih : 2020.12.29 10:54:04

TATCA’dan Pegasus Kazası Haberleri İle İlgili Açıklama

Türkiye Hava Trafik Kontrolörleri Derneği (TATCA) 5 Şubat 2020’de Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan Pegasus kazasına ilişkin açıklanan rapor ve yapılan haberlere ilişkin bir açıklama yaptı.

Açıklamada, ‘Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanacak kaza inceleme raporunu beklemeden yapılan yayınlar ve yorumların kabul edilemez olduğu” ifade edilerek şöyle denildi:

”Daha önce de belirttiğimiz gibi; bahsi geçen bilirkişi raporunu kişileri hedef göstermek için art niyet ile sızdırarak, Ulaştırma Bakanlığı tarafından hazırlanacak kaza inceleme raporunu beklemeden yapılan yayınlar ve yorumlar kabul edilemez. İlgili haberlerin teknik içeriğinin zayıflığı ve öznel değerlendirmeler içermesi de konunun ciddiyetine yakışmamaktadır. Bu bağlamda, üyelerimizle ilgili yapılacak her türlü maksatlı yayın ve yorumun her zaman olduğu gibi karşısındayız.

Hazırlanmakta olan kaza kırım inceleme raporu tamamlanmadan bilirkişi raporunun hazırlanması ve belirli kısımlarının sızdırılması uluslararası havacılık kuralları çerçevesinde hakeret edilmediğini de göstermektedir. Hassasiyetle yürütülmesi gereken bu süreçte herkesi havacılık kuralları ve bilimsel veriler çerçevesinde ciddiyet ile hareket etmeye davet ediyoruz. Herhangi bir kurumu, meslek grubunu veya mensuplarını töhmet altında bırakmadan; havacılık kuralları ve bilimsel veriler çerçevesinde yapılacak teknik değerlendirmelere katkı vereceğiz.

Havacılık sektöründeki bazı değerli paydaşlarımızın da benzer kararlıkta olduğunu sevinerek görüyoruz. Hava trafik kontrolörleri camiası bir bütündür. Önümüzdeki süreçte de hem üyelerimizin hem de derneğimizin tüm hukuki haklarının takipçisiyiz.”

Yazarlar