SON DAKİKA
Tarih : 2022.12.24 22:48:30

TAV CEO’su Kaptan: Esenboğa’da Dış Hatlarda Büyüme Bekliyoruz

TAV Havalimanları CEO’su Serkan Kaptan, TAV’ın Esenboğa Havalimanı ihalesini kazanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Esenboğa’da dış hatlarda büyüme beklediklerini söyledi. TAV Havalimanları CEO’su Serkan Kaptan, TAV’ın Esenboğa Havalimanı ihalesini kazanmasına ilişkin olarak yaptığı konuşmada, proje kapsamında 2.pist yatırımının ilk 24 ayda tamamlanmasını planladıklarını söyledi.

Bloomberg HT’ye konuk olan TAV CEO’su Kaptan, TAV’ın Esenboğa Havalimanı ihalesini kazanması ve şirketin gelecek yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kaptan, TAV’ın Esenboğa Havalimanı’nı almasından bu yana dış hatlarda yüzde 7 büyüme yaşandığını ve Esenboğa’da dış hatlarda büyüme beklediklerini açıkladı. Diğer taraftan Kaptan, Esenboğa ve Antalya havalimanı yatırımlarının bilançoya 2023 sonunda yansıyabileceğinin altınız çizdi.

Almati Havalimanı’ndaki işletme çalışmalarına da değinen Kaptan, “Almati Havalimanı’nda ilk kez 7 milyon yolcuyla 2019'un yüzde 11 üzerine çıktık. Almati’nin portföydeki değeri yerini koruyacaktır. Orada yakıttan olan ayrı bir kazancımız var.” dedi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından 20 Aralık tarihinde gerçekleştirilen Esenboğa Havalimanı’nın kapasite artırımı ve 25 yıllığına kiralanması ihalesinde en yüksek teklifi 475 milyon euro ile TAV Havalimanları Holding verdi. Şirket, ihale şartnamesi uyarınca havalimanının 24 Mayıs 2025 ile 23 Mayıs 2050 arasındaki 25 yıllık dönemde işletme hakkına sahip oldu.

Yazarlar