SON DAKİKA
Tarih : 2021.09.22 15:36:56

TEKNOFEST’te Tarihi Gün!

Dünyanın en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST başladı. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, festival ile ilgili önemli detayları paylaşırken dünyada ilk kez gerçekleşen bir gösterinin de bilgisi duyuruldu.

İşte detaylar...

Festival alanında basına açıklama yapan Selçuk Bayraktar, "Ulaşım kısıtlı olmasına rağmen bizim beklediğimizden fazla bir ilgi oldu. 2019'da metro buraya kadar geliyordu. O dönemden bu yana da metro tamirde. O yüzden de ring seferleri düzenledik. Biraz zor olsa da gelmek, beklediğimizden daha fazla bir katılım oldu. Sabah saatlerinde ziyaretçi sayısı 40 bin kişiye ulaşmıştı. 2019 yılında rekor kırdıktan sonra TEKNOFEST şimdi çok daha donanımlı, keyifli bir festival deneyimi yaşatmış oldu" diye konuştu.

SOLOTÜRK ve Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne ait MiG-29 tipi savaş uçağı TEKNOFEST kapsamında Atatürk Havalimanı'nda gösteri düzenledi. İlk olarak MİG-29 havalandı, akrobatik hareketleriyle göz dolduran gösteri sergiledi. Ardından havalanan SOLOTÜRK uçağının gösterisi de festival katılımcılarından yoğun ilgi gördü.

'20 YIL ÖNCE CEVABIMIZ BAŞKA OLURDU'

İnsansız hava araçlarının hava araçlarıyla aynı karede gösteri yaptığını belirten Bayraktar, "Burada en önemli husus şu bu araçların büyük bir kısmı tümüyle Türk mühendislerinin milli ve özgün tasarımı araçlar. 4 yıldır TEKNOFEST düzenleniyor. TEKNOFEST'in kalbi de yarışmalarımız. Biz istedik ki, sadece savunma sanayi alanındaki eserler değil, tüm diğer sivil alanlarda da ülkemizin eserleri olsun. Kulağımıza geliyor dünyada bazı teknoloji yarışmalarında birincilikler, ikincilikler ve üçüncülükler geldi.

Bu şekilde başarılar bizi çok gururlandırıyor. Bunu bir teknoloji ekosistemi olarak düşünecek olursak bu atılan tohumlar artık yavaş yavaş yeşermeye başladı. Bu bizim için en büyük gurur diyebilirim. 20 sene öncesine dönecek olsak 'bu eserleri dünyada kim yapar?' Diye sorulacak olsa 'yabancılar yapar' diye cevaplar verirdik. Ama artık biz bir alana ilgi duyduk, dünyanın ve milletimizin faydasına olacak şekilde dünyanın en iyisini yaparız diyen genç kardeşimiz olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

TEKNOFEST'ın kendi sınırlarını çok aştığını belirten Bayraktar, sözlerini şu şekilde tamamladı: "TEKNOFEST kendi sınırlarını aşıp dünyadan talepler gelmeye başladı. Azerbaycan, Ukrayna, Endonezya bunlardan birkaçı."

5 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE ÖDÜL DAĞITILACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise burada yaptığı konuşmada şöyle dedi: "Aylar öncesinden hazırlıklarımızı yapıyoruz. TEKNOFEST Türkiye'nin gelecek vizyonunun örneğidir. Yarın dünyada adından söz ettirecek girişimcilerimiz var. GÖKBEY halka açık ilk gösteri uçuşunu yapacak. TOGG ilk kez bir festivalde milletimizle buluştu. TEKNOFEST'te dereceye giren takımlara 5 milyon liranın üzerinde ödül dağıtılacak.

TEKNOFEST'TE TOGG SÜRPRİZİ

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) otomobili de bu sene TEKNOFEST'te yerini aldı. Ziyaretçilerin merakla beklediği Türkiye'nin Otomobili, festivalin gözde araçlarından birisi olacak.

Yazarlar