SON DAKİKA
Tarih : 2020.05.19 14:50:12

TGS Yöneticisinden Şiir Kitabı

Türk Hava Yolları'nın yer hizmetleri şirketi TGS’nin (Turkish Ground Services) Adana İstasyon Başmüdürü Mevlüt Sönmezler, koronavirüs sebebiyle tüm dünyada uçuşların iptal edildiği dönemi değerlendirdi ve “Gezginle Yolculuk” adını verdiği ilk şiir kitabını çıkardı.

Sanata ve müziğe ilgisi olan Sönmezler, uzun yıllardır yayımlamayı hayal ettiği ve iş yoğunluğundan fırsat bulduğu ilk anda da çıkardığı kitabından elde ettiği geliri, ihtiyaç sahibi kız öğrencilere ulaştırmayı hedefliyor.

İlkokul mezunu annesinin maddi imkânsızlık nedeniyle okuyamadığını, onu kaybettikten sonra çıkarmaya karar verdiği kitabının satışından elde ettiği gelirle hayra vesile olmak istediğini söyleyen Sönmezler, “Şehit ve Malul Emekliler Derneği ile Seyhan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile okul çağındaki ihtiyaç sahibi kız öğrencilerin tespiti için sürekli görüşüyoruz. Ömer Faruk Sakarya, Zeki Kıvanç, Bülent Aymen, Fatih Bilici, Savaş Çokduygulu, Şerafettin Aşut, Numan Olcar ve Nuri Sabuncu gibi Adanalı iş adamları ve şehrin ileri gelenleri de kitabıma ve vesile olmayı istediğim hayra sahip çıktı. Ramazan ayıyla birlikte, yavaş yavaş yoksul öğrencilerin hayatına dokunmaya başladık. Bu bir son değil elbette, şiirlerimi kitaplaştırmaya devam edip bu hayrı sürdüreceğim” dedi.

Mevlüt Sönmezler’in ‘Gezginle Yolculuk’una kendisine ait sosyal medya hesapları üzerinden ulaşılabiliyor.

Yazarlar