SON DAKİKA
Tarih : 2024.03.06 18:11:33

THK Üniversitesi Pilotaj Öğrencilerinin 3’te 1’i Kız

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi pilotaj bölümündeki her 3 öğrenciden 1'i kızlardan oluşuyor. Konuyla ilgili konuşan THK Rektörü, "İstikbal göklerde... Kız öğrencilerimiz, erkek öğrencilerimizle omuz omuza göklerin de hakimi olacaklar." dedi... Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi pilotaj bölümündeki her 3 öğrenciden 1'i kızlardan oluşuyor.

THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rahmi Er, yaptığı açıklamada, üniversite olarak sivil havacılığa pilot yetiştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Havacılık alanında büyük potansiyele sahip üniversitelerinde geleceğin pilotlarını yetiştirmenin ayrıcalık olduğunu vurgulayan Er, "Dört yıllık bölümümüz, sivil havacılığa pilot yetiştiriyor. 4 yıllık pilotaj bölümde İngilizce eğitim veriyoruz. Öğrencilerimiz 220 saat uçuş eğitimi alıyor ve öğrenim hayatlarının sonunda hem üniversite diploması hem de bütün dünyada geçerli uçak pilotluğu lisansı elde etmiş oluyorlar." bilgilerini aktardı.

Üniversite yerleşkesinde uçak iniş ve kalkışları için 2 ayrı pist bulunduğunu ve öğretim üyeleriyle nitelikli pilotaj eğitimi sunulduğunu ifade eden Er, "İstikbal göklerde... Kız öğrencilerimiz, erkek öğrencilerimizle omuz omuza göklerin de hakimi olacaklar. Geçtiğimiz yıl itibarıyla, pilotaj bölümümüzde her 3 öğrencimizden 1'ini kız öğrencilerimiz oluşturdu. Dolayısıyla kız öğrencilerimiz hayatın her alanında olduğu gibi pilotaj bölümüne de büyük ilgi gösteriyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Er, kız öğrencilerin ilgisinden son derece memnun olduklarını dile getirerek, "Doğrusu kız öğrencilerimiz daha bir azim gösteriyorlar ve başarı oranımızı da yükseltiyorlar. Erkeklerimiz gücenmesin ama kız öğrencilerimizin performansından oldukça memnunuz. Onlar bir şeye el attığı zaman gerçekten en mükemmelini ortaya koymaya çalışıyorlar. Onları tebrik ediyorum." diye konuştu.

THK Üniversitesi Uçuş Eğitim Koordinatörü Pilot Öğretim Görevlisi Mehmet Tuncay, 2011 yılında pilotaj bölümünde 6 kız öğrencinin eğitim gördüğünü ve bu sayısının 2023 yılında 18'e çıktığını belirterek, "2011 yılında üniversitemiz açıldığında her 10 öğrencimizden 1'i kız öğrencilerimizden oluşurken 2024 itibarıyla bu oran 3'te 1'e yükseldi. İlk mezunlarımızı verdiğimiz 2015'ten bu yana 323 mezun verdik. Her geçen yıl kız öğrencilerimizin toplam öğrencilerimizin içerisindeki oranı artıyor, bu da bizi çok sevindiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yazarlar