SON DAKİKA
Tarih : 2021.08.16 14:39:42

THY, Afganistan’a Tarifeli Uçuşları İptal Etti

Türk Hava Yolları (THY) Afganistan'a tarifeli uçuşları iptal etti. Ayrıca Afganistan'daki Türkleri tahliye için uçak gönderildi. Türk Hava Yolları, Afganistan'daki iç karışıklık nedeniyle ülkeye olan tüm seferlerini iptal etti. Taliban'ın Afganistan’ın başkenti Kabil’e girmesinin ardından ülkede bulunan Türk vatandaşlarının tahliyesini gerçekleştirmek üzere Türk Hava Yolları’na (THY) ait uçak gönderildi.

324 yolcunun bugün İstanbul’a gelmesi bekleniyor. Başkent Kabil’de bulunan vatandaşlar ülkeden kaçmak için havalimanlarına akın etti. Bunun üzerine ülkeye gerçekleştirilen tüm uluslararası seferler iptal edildi. Ülkede bulunan Türk vatandaşları ve Türkiye’de ikamet eden eden yabancı uyruklu vatandaşların tahliyesi için gece saatlerinde THY ait bir uçak ülkeye gönderildi . TC-JJM kuyruk tescilli THY’ye ait yolcu uçağı TSİ saat 07.00’da Kabil Havalimanı’na iniş yaptı. 324 yolcunun tahliyesini gerçekleştiren uçağın 14.35’de İstanbul’da olması bekleniyor.

ABD güçlerinin ülkeden ayrılmasının ardından Taliban'ın şehirleri birer birer ele geçirmesiyle birlikte başlayan kaos ortamı yerini ülkeden kaçışa bıraktı. En güvenli bölge olarak seçilen Kabil Havalimanı'na on binlerce Afgan hucüm etti. Uçaklara binmek isteyen Afganları yatıştırmak için güvenlik güçleri havaya ateş açtı.

Yazarlar