SON DAKİKA
Tarih : 2019.03.11 14:32:34

THY, Boeing 737 Max Uçakları İçin Harekete Geçti

Etiyopya Hava Yolları’na ait Boeing 737-8 MAX tipi uçağın düşmesinin ardından bazı havayolu şirketlerinin operasyonlarını durdurmasının ardından gözler filosunda aynı tip uçak bulunduran THY’ye çevrildi. Sosyal Medya hesabından açıklama yapan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, THY filosunda bulunan Boeing 737 MAX tipi uçaklarla ilgili Boeing ile irtibat halinde olduklarını paylaştı.

Sosyal medya hesabından tüm operasyonlarında uçuş emniyetine en üst seviyede uyarak yürüttüklerini ifade eden Ekşi ” Sevgili Yolcularımız Boeing 737 Max operasyonları ile ilgili olarak uçak üreticisi Boeing ile irtibat halindeyiz. Uçuş emniyeti önceliğimizdir. Gelişmeleri sıkı şekilde takip ediyoruz. Tüm operasyonlarımızı uçuş emniyetini en üst seviyede uyarak yürütüyoruz. Saygılarımızla” paylaşımını yaptı. Yaşanan kazaların ardından, Etiyopya Hava Yolları, filosundaki tüm Boeing 737-8 MAX tipi uçakların operasyonlarını durdurma kararı aldı.

Kazanın ardından Çin Sivil Havacılık İdaresi de, Boeing yolcu uçağı kullanan yerel firmalara, uçakların uçuşlarını geçici olarak durdurması talimatını verdi. Cayman Airways de 737-8 MAX tipi iki uçağının operasyonlarını durdurduğunu açıkladı. American Airlines ise geçtiğimiz 8 Mart tarihinde filosundaki 14 adet 737-800 tipi uçağı iyileştirme için geçici olarak operasyon dışında tutacağını duyurmuştu.

Yazarlar