SON DAKİKA
Tarih : 2020.03.14 22:00:22

THY, DO-CO 700 Kişiyi İşten Çıkarttı

Türk Hava Yolları'nın (THY) uçuşlarında yemek hizmeti veren THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi, koronavirüs tehditi nedeniyle yaşanan yolcu düşüşünü gerekçe göstererek 700 kişiyi işten çıkardı.

THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi, işten çıkarılan işçilere gönderdiği tebligatta, şu ifadelere yer verdi: "Son dönemde malum sebepler ile havacılık sektöründe yaşanan yolcu düşüşü ve işlerin azalması doğrudan şirketimizi de etkilemiş bulunmaktadır. Bu çerçevede şirketimizin de ekonomik yönden tedbir alması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu durumu aşmak ve feshe karşı son çare olmak üzere tarafınıza ücretsiz izinli sayılma teklifinde bulunulmasına rağmen ücretsiz izin teklifini kabul etmediğiniz görülmekte olup, iş sözleşmeniz 4857 Sayılı İş Kanunu'nun 18. maddesi uyarınca işin, işyerinin ve işletmenin gerekleri ile fesh edilmiştir. Yasal haklarınız banka hesabınıza yatırılacaktır."

İşten çıkartmaları yapan THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi ise herhangi bir açıklama yapmadı. THY DO&CO İkram Hizmetleri Anonim Şirketi'nde örgütlü olan Türk-İş'e bağlı TOLEYİS Sendikası, çıkartılan işçi sayısının 700 olduğunu belirtmekle yetindi.

Yazarlar