SON DAKİKA
Tarih : 2023.02.06 13:12:07

THY, Deprem Bölgesine Ek Seferler Düzenleyecek

Hava yolu şirketi, depremin yaşandığı noktalara gitmek isteyenlerle ilgili hazırlıklara başladı. Ayrıca biletlerin iadesine ilişkin de tanınan haklardan bahsedildi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem, 10 ilde etkili oldu Türk Hava Yolları (THY), 7.4 şiddetindeki depremin ardından sarsıntının yaşandığı bölgeye ek seferler düzenlemeye karar verdi.

Ek seferler hazırlanıyor

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, şöyle dedi: Yardım ekiplerinin bölgeye en hızlı şekilde transferi ve sevdikleriyle buluşmak isteyen vatandaşlarımız için ek seferlerimizi hazırlıyoruz. Depremden etkilenen bölgelere uçuşları olan misafirlerimiz için ücretsiz iptal/değişiklik hakkı tanıyoruz.

THY'den yolculara ilave haklar

THY ayrıca, uçuşunu gerçekleştiremeyecek yolcularına ilave haklar tanıdığını duyurdu. 31 Mart 2023 (dahil) tarihine kadar işlem yaptırılması kaydıyla, 6 Şubat 2023 ve öncesinde düzenlenmiş biletler için 6 Şubat 2023 - 21 Şubat 2023 tarihlerinde, Kahramanmaraş ve çevre illerden kalkışlı, varışlı ve aktarmalı tüm Türk Hava Yolları ve AnadoluJet seferlerine kayıtlı yolculara sağlanan haklarla ilgili açıklama yapıldı:

Tarih ve güzergah değişikliği, bilet ücreti iadesi...

Tarih değişiklik işlemleri, herhangi bir ücret farkı ve ceza bedeli alınmadan, yeni uçuş tarihi en geç 31 Mart 2023 (dâhil) olmak koşuluyla yapılabilecektir. Güzergah değişiklik işlemleri, herhangi bir ücret farkı ve ceza bedeli alınmadan, yeni uçuş tarihi en geç 31 Mart 2023 (dâhil) olmak koşuluyla yapılabilecektir. (Yeni rezervasyonun aynı güzergah bölgesinde olması koşuluyla)

Bilet değişiklik işlemlerinizi mobil uygulamamızı veya internet sitemizi kullanarak yapabilirsiniz. Hiç kullanılmamış biletlerin ücreti (ücret kuralına bakılmaksızın) tamamen iade edilecektir. Kısmi olarak kullanılmış, yani uçulmamış güzergahlar bulunan biletlerdeki gerçekleşmemiş uçuşların ücret iadesi yapılacaktır. Milletimize geçmiş olsun.

Yazarlar