SON DAKİKA
Tarih : 2017.08.18 13:17:16

THY, Sierra Leone’ye Yardım Ulaştırdı

Türk Hava Yolları, Sierra Leone’de yaşanan doğal afet sonrası ülkeye yardım elini uzattı.
 
Bayrak taşıyıcı havayolu, Türk Kızılayı işbirliği ile Sierra Leone’de yaşanan toprak kayması nedeniyle zor durumda olan bölge halkı için ülkeye insani yardım malzemesi taşıdı.
 
Hac vazifelerini yerine getirmek isteyen Sierra Leone’li hacı adayları için özel bir sefer icra edip, ülke başkenti Freetown’dan Cidde’ye sefer düzenleyen Türk Hava Yolları, bu vesileyle bir diğer küresel sosyal sorumluluk projesine daha imza attı.
 
Batı Afrika’da yer alan Sierra Leone Cumhuriyeti’nde yaşanan felaket sonrası ülkeye yardım eli uzatmak için Türk Kızılayı ile birlikte seferber olan milli havayolu, bu özel sefer için başkent Freetown’a ulaştırdığı uçakla bölgeye 20 tonluk yardım malzemesi taşıdı.
 
Afet sonrası bölgeye ulaştırılan ilk yardım malzemelerini taşıyan Türk Hava Yolları uçağını Sierra Leone Ulaştırma ve Havacılık Bakanı Leonard Balogun Koroma karşıladı. Bakan teslim sonrası yaptığı açıklamada; “Sierra Leone’de yaşanan felakette zarar gören tüm vatandaşlarımıza ulaştırdıkları bu insani yardım malzemeleri için Sierra Leone Cumhurbaşkanı Sayın Ernest Bai Koroma adına, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk Hava Yolları’na şükranlarımızı sunuyorum. Bununla birlikte, yardım malzemelerini hazırlayarak, ülkemize destek eli uzatan Türk Kızılayı’na da yine buradan ayrıca teşekkür etmek istiyorum.” dedi.
 
Türk Hava Yolları’nın afet sonrası ulaştırdığı insani yardım malzemeleri arasında; 100 çadır, 100 koli gıda, 1 ton hijyen malzemesi ve çeşitli medikal ürünler yer alıyor.
 
Yardım malzemelerinin afetten zarar gören ülke halkına ulaştırılmasının ardından, Sierra Leone Devlet Başkan Yardımcısı Victor Foh, gösterdikleri duyarlılıktan ötürü Türk halkına minnetlerini sunarak, Türk Hava Yolları ve Türk Kızılayı yetkililerini Cumhurbaşkanlığı makamında ağırladı.

Yazarlar