SON DAKİKA
Tarih : 2022.09.29 01:08:45

THY, TFF ve Spor Federasyonları İle İş Birliği Anlaşması İmzaladı

Türk sporunun uzun yıllardır en önemli destekçilerinden olan Türk Hava Yolları ile sponsoru olduğu Türkiye Futbol Federasyonu ve spor federasyonları arasında Çırağan Sarayı'nda iyi niyet sözleşmesi imzalandı.

İmza törenine Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Şahin Gürkan, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç katıldı. TFF Başkan Vekilleri Murat Aksu, Yusuf Günay, Yalçın Orhan ve Alkın Kalkavan, Yönetim ve İcra Kurulu Üyeleri Müslüm Özmen ve Ali Düşmez, Yönetim Kurulu Üyeleri İdil Karademirlidağ Suher, Talat Papatya, Murat Şahin ve Genel Sekreter Kadir Kardaş da lansmanda yer aldı.

Etkinlikte Türk sporunun gelişimine katkı sağlayacak fikirler ve projeler üzerinde görüş alışverişi yapıldı. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi imza töreninde yaptığı açıklamada, "Ülkemizin spor alanındaki başarılarının daha da yükseklere çıkması için çalışan federasyonlarımızla ülkemizin en değerli markası ve bayrak taşıyıcı havayolu markası olan bizim mecralarımız farklı olabilir ancak hedeflerimiz aynı. Milletimize hizmet etmek, onları gururlandırmak ve birleştiriciliği temel alarak insanlığın iyiliğine katkı sağlamak. Ülkemizin bayrak taşıyıcı hava yolu markası olarak her zaman sizin yanınızda olacağız, sizinle birlikte uçacağız, hep birlikte sevineceğiz." dedi.

Lansmanda konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Öncelikle Türk Hava Yolları'na Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat nezdinde Türk futboluna ve Türk sporuna geçmişten bugüne sağladıkları katkı ve destekten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Özellikle pandemiyle birlikte dünyada ortaya çıkan ekonomik sıkıntılar nedeniyle, sporun vazgeçilmez unsurlarından olan sponsorlukların önemi daha da artmış bulunuyor. Yıllardan bu yana Türk futbolunun en büyük destekçilerinden olan THY ile yapacağımız yeni iş birliği ile gücümüze güç katacağız. Türk futbolunu dünyada hak ettiği yere çıkartmak için yaptığımız çalışmalarda, Türkiye'nin dünya çapındaki en büyük markalarından biri olan ve dünya havacılığının lider ismi THY ile yapacağımız iş birliği bizim için çok değerli ve önemli." diye konuştu.

THY'de uzun yıllar yönetim kurul üyesi olarak görev yaptığını hatırlatan Mehmet Büyükekşi, "Türk Hava Yolları ile Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak böyle önemli ve değerli bir sponsorluk anlaşmasına imza atmak benim için ayrı bir mutluluk kaynağı. Futbol Federasyonu olarak, THY ile yaptığımız sponsorluk anlaşması ile birlikte, Türk futbolunu dünyanın lider futbol ülkeleri arasına sokma hedefimize daha güçlü ve daha hızlı şekilde ilerleyeceğimize inanıyoruz. Bu anlaşmanın hem futbolumuza hem de Türk Hava Yolları'na hayırlı olmasını temenni ediyor, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat ile tüm THY yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yazarlar